Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΕΛΙΜ ΚΙΡΑΖ

 

Η ένοπλη αριστερή οργάνωση στην Τουρκία DHKP/C κράτα όμηρο τον Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης Σελίμ Κιράζ (Selim Kiraz).

Οι αριστεροί αντάρτες έχουν αναρτήσει φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που κρατάνε τον Εισαγγελέα και του έχουν κολλήσει ένα περίστροφο στο κεφάλι. Πρόκειται για τον Εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, στα γεγονότα του Γκεζί τον Ιούνιο του 2013.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, οι απαγωγείς απαιτούν από τους αστυνομικούς που σκότωσαν το Μπερκίν Ελβάν να ομολογήσουν την πράξη τους, αλλιώς θα εκτελέσουν τον εισαγγελέα. Ειδικές Δυνάμεις της Τουρκίας εισέβαλαν στο κτίριο του δικαστηρίου στην Κωνσταντινούπολη όπου μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα Σελίμ Κιράζ (Selim Kiraz).

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από διεθνή Μέσα, πυροβολισμοί ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστικού μεγάρου του Τσαγλαγιάν, όπου κρατείται ο όμηρος. Αφού οι άνθρωποι που βρίσκονται στο κτίριο απομακρύνθηκαν, εισέβαλαν σε αυτό μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C) δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του εισαγγελέα – ο οποίος έχει αναλάβει την έρευνα για τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν που σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 – με ένα όπλο στο κεφάλι του.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου