Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΑΦΡΑΓΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ;

 

«Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι τα ταμεία της Ελλάδας έχουν αδειάσει, η ελληνική κυβέρνηση καταφέρνει να ξεπληρώνει τα χρέη της. Πώς τα καταφέρνει;».

Αυτό διερωτάται το CNBC, λίγα 24ωρα μετά την αποπληρωμή των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και τα σενάρια περί στάσης πληρωμών. «Η Ελλάδα όμως αποπλήρωσε το δάνειο και μάλιστα μια μέρα νωρίτερα», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Εκείνο όμως που κατέπληξε τους αναλυτές ήταν ο τρόπος που η Ελλάδα κατάφερε να αποπληρώσει το ΔΝΤ: Χρησιμοποίησε τον λογαριασμό της στο ΔΝΤ, με λίγα λόγια αποπλήρωσε το ΔΝΤ με χρήματα του ΔΝΤ!», επισημαίνοντας ότι κανείς δεν είναι βέβαιος για το πόσα χρήματα ακριβώς έχουν απομείνει στα κρατικά ταμεία.

«Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η έλλειψη ρευστότητας θα προκαλέσει προβλήματα μετά από δύο εβδομάδες, κοντά στο τέλος του μήνα, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι. Σήμερα προχωρήσαμε σε δημοπρασία 1,2 δισ. ευρώ σε έντοκα επομένως πιστεύω ότι η επόμενη αποληρωμή θα καλυφθεί αλλά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τόση αβεβαιότητα για πολύ ακόμα», τόνισε έλληνας αξιωματούχος στο CNBC.

Από την πλευρά του, ο Craig Erlam, επικεφαλής αγορών στην OANDA, ανέφερε στο CNBC: «Η Ελλάδα μπορεί να προχώρησε στην αποπληρωμή του ΔΝΤ αλλά αυτό δεν φαίνεται να διώχνει τις ανησυχίες για την ικανότητά της να βρει τα κεφάλαια που χρειάζεται, ή να συμφωνήσει με τους δανειστές για να ξεκλειδώσει τα 7,2 δισ. ευρώ»

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου