Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΕΙ ΛΗΣΤΕΣ ΣΕ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗ

 

Συνεχίζουν να πέφτουν κεφάλια στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος. Αυτή τη φορά οι τζιχαντιστές ανάρτησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες από αποκεφαλισμούς ληστών και όχι πολιτικών τους αντιπάλων.

Στην επαρχία της Νινευή, στο βόρειο Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε δημοσίως δύο άνδρες κατηγορούμενους ως ληστές. Οι καταδικασθέντες οδηγήθηκαν με κλειστά τα μάτια στο σημείο που τους περίμενε ο δήμιος για να τους πάρει το κεφάλι.

Στη φωτογραφία πριν τον αποκεφαλισμό βλέπετε τον δήμιο με τη χαρακτηριστική τελετουργική χαντζάρα, που κόβει μια και κάτω το κεφάλι του καταδικασμένου. Στη Λιβύη το Ισλαμικό Κράτος επιλέγει την εκτέλεση με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Είναι γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει στις δημόσιες εκτελέσεις να κόβει κεφάλια. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται στο Twitter, στην πόλη – λιμάνι Ντέρνα της Λιβύης, το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε δύο νέους που κρίθηκαν ένοχοι διάρρηξης.

Πριν οι μελλοθάνατοι εκτελεστούν, οι δήμιοι τους αγκαλιάζουν και τους δίνουν συγχώρεση. Συνηθίζεται οι τζιχαντιστές να αγκαλιάζουν τα θύματά τους και να τα «συγχωρούν» πριν τους σκοτώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου