Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

 

Νέες φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου δείχνουν τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος να εκπαιδεύονται σε στρατόπεδο των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί κοντά στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν και οι εικονιζόμενοι είναι πρώην μαχητές των Ταλιμπάν που προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος. Το στρατόπεδο αναγνωρίστηκε ως το Ουστάντ Γιασίρ, στο Λογκάρ του Αφγανιστάν. Στον οπλισμό των τζιχαντιστών εκτός από τα παραδοσιακά καλάσνικοφ βλέπουμε να βρίσκονται και οπλοπολυβόλα τοποθετημένα στις καρότσες αγροτικών οχημάτων.

Οι εικονιζόμενοι τζιχαντιστές είναι πρώην Ταλιμπάν που στο παρελθόν πολεμούσαν για την Αλ Κάιντα. Το πόσο στενή είναι η σχέση τους με την ηγεσία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ δεν είναι γνωστή. Το μόνο βέβαιο και δεν χωρά καμία αμφιβολία είναι ότι έχουν προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης σε 18 αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ προχώρησαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους από την Πέμπτη έως και χθες Παρασκευή. Σύμφωνα με τη συμμαχία, οι επτά επιδρομές εγιναν στο Ιράκ και κατέστρεψαν διάφορες θέσεις των ισλαμιστών και άλλους στόχους κοντά στις πόλεις Μπαϊτζί, Φαλούτζα, Μοσούλη, Ραμάντι και Ταλ Αφάρ.

Στη Συρία έγιναν 11 επιδρομές, κοντά σε τρεις πόλεις, μεταξύ των οποίων το Κομπάνι και έπληξαν οκτώ μονάδες μάχης του Ισλαμικού Κράτους, δύο οχήματα και άλλους στόχους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου