Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΑΙΤΗΜΑ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ΓΙΑ 13.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΕΣΥ

 

Την επίλυση των προβλημάτων στα νοσοκομεία που συνδέονται με τις ελλείψεις σε προσωπικό επιχειρεί ο υπουργός Υγείας μέσω σχεδίου δράσης για την ενίσχυση του ΕΣΥ με 13.000 προσλήψεις. Τα χρήματα για την κάλυψη των μισθών προέρχονται από το ΕΣΠΑ.

Ο Π. Κουρουμπλής παρουσιάζει σήμερα το σχέδιο στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και σε τρεις αρμόδιους επιτρόπους στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, «οι δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις δομές του Συστήματος Υγείας και στην υγεία των πολιτών μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη συνδρομή ειδικών δράσεων». Εκτός από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο υπουργός θα συναντηθεί και με τον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Κοζάνη: «Λουκέτο» στην παιδιατρική κλινική λόγω έλλειψης προσωπικού

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας με την έλλειψη των γιατρών (και των νοσηλευτών) να αποτελούν τη βασική αιτία για το «λουκέτο», καθώς δεν βγαίνουν οι βάρδιες.

Μετά τη χειρουργική που έκλεισε το δεύτερο μισό του Μαΐου, σειρά παίρνει η παιδιατρική που βάζει «λουκέτο» μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Η κλινική διαθέτει ουσιαστικά μόνο έναν γιατρό (τον διευθυντή) και μία ακόμη επιμελήτρια Β’, ενώ υπολείπονται κατά πολύ οι θέσεις προκειμένου να καλυφθούν όλες οι ημέρες κάθε μήνα.

Το κλείσιμο της παιδιατρικής έχει ως αποτέλεσμα και το «λουκέτο» στη μαιευτική, καθώς στη γέννηση ενός παιδιού μαζί με τον γυναικολόγο μαιευτήρα απαιτείται και η παρουσία παιδιάτρου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου