Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΜΠΛΑΤΕΡ - 4 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ!

 

Την αιφνιδιαστική παραίτησή του υπέβαλε, μόλις τέσσερις μέρες μετά την επανεκλογή του για μία πέμπτη διαδοχική θητεία, ο πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ.

Ο 79χρονος Μπλάτερ ανακοίνωσε την απόφασή του σε συνέντευξη τύπου στη Ζυρίχη, κι ενώ η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία συγκλονίζεται από το σκάνδαλο διαφθοράς, μετά τις συλλήψεις κορυφαίων αξιωματούχων της στην Ελβετία την περασμένη Τετάρτη.

“Η FIFA είναι η ζωή μου... αυτό που μετράει πιο πολύ για μένα είναι η FIFA και το ποδόσφαιρο ανά τον κόσμο”, δήλωσε ο Μπλάτερ μεταξύ άλλων, προαναγγέλλοντας ότι θα συγκληθεί το συντομότερο δυνατό έκτακτη συνεδρίαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, προκειμένου να αναδειχθεί ο διάδοχός του.

“Αποφάσισα να διεκδικήσω την επανεκλογή μου επειδή ήμουν πεπεισμένος ότι αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή για το ποδόσφαιρο. Αν και τα μέλη της FIFA μου έδωσαν ανανεωμένη εντολή, αυτή η εντολή δε φαίνεται να υποστηρίζεται από όλους στον κόσμο”, αναγνώρισε εξάλλου ο Μπλάτερ.

Μάλιστα, σήμερα οι New Yοrk Times με ρεπορτάζ τους εμπλέκουν στο σκάνδαλο και το "δεξί χέρι" του Μπλάτερ, τον Ζερόμ Βάλκε, ο οποίος φέρεται να έχει μεταφέρει σε λογαριασμό του πρώην αντιπροέδρου της FIFA Τζακ Γουόρνερ ποσό ύψους 10 εκατ. δολαρίων, το οποίο σύμφωνα με το ρεπορτάζ αντιστοιχούσε σε "μίζες" για να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα της Νοτίου Αφρικής για το Μουντιάλ του 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου