Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

«ΧΕΡΙ» ΣΤΗ ΔΕΗ ΓΙΑ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟΥΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ

 

Καταπέλτης κατά της ΔΕΗ εμφανίζεται ο Συνήγορος του Καταναλωτή, καλώντας και την νέα διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού να δει την δεινή πραγματικότητα για τους πολίτες αυτής της χώρας και την φτώχεια που βιώνουν και να κάνει επιτέλους βιώσιμους διακανονισμούς με τους πελάτες της, που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Όπως επισημαίνει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ , Μ. Παναγιωτάκη, ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης , παρ όλες της παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τον διακανονισμό των χρεών των καταναλωτών προς την ΔΕΗ «εξακολουθεί να υφίσταται πληθώρα περιπτώσεων καταναλωτών, οι οποίες δεν υπάγονται στις ανωτέρω κατηγορίες.

Είτε λόγω εισοδήματος (μεγαλύτερο από 12.000 ευρώ) είτε λόγω επαγγελματικής χρήσης του ηλεκτρικού ρεύματος (βλ. ιδίως πολύ μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις). Σε αυτές τις περιπτώσεις η απρόσκοπτη καταβολή των αυξημένων λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας παραμένει ιδιαίτερα δυσχερής.

Και τούτο διότι το ισχύον πρόγραμμα διακανονισμών της ΔΕΗ Α.Ε. δεν παρέχει τη σχετική δυνατότητα ρύθμισης λόγω του μικρού αριθμού δόσεων (12 δόσεις αντί 36 δόσεων της ΕΥΔΑΠ Α.Ε), αλλά και των εξαιρέσεων τις οποίες περιλαμβάνει για όσους έχουν αθετήσει παλαιότερους διακανονισμούς, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, αυτό οφείλεται στην άρνηση της εταιρείας να προχωρήσει σε βιώσιμους διακανονισμούς».

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή καλεί την διοίκηση τα ΔΕΗ για «εφαρμογή αποτελεσματικού και βιώσιμου προγράμματος ρύθμισης οφειλών των καταναλωτών το οποίο θα είναι σε αντιστοιχία με την αξία και τη δυνατότητα καταβολής της συνήθους, τρέχουσας κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου