Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤ

 

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδας με το στόχο τη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, εξέφρασαν οι Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε κοινή τους δήλωση.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Δραγασάκης και ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης κ. Τσακαλώτος συναντήθηκαν εκτάκτως με τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Αναμένεται άλλωστε, να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, προκειμένου να αναθεωρήσει το ύψος του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες.

Με e-mail προς τους πελάτες της τράπεζας, ο George Saravelos, στρατηγικός αναλυτής συναλλάγματος, της Deutsche Bank του Λονδίνου, κάνει γνωστή την θέση του πιστωτικού οργανισμού για τα Ελληνικά γεγονότα, αναφέρει το Dow Jones Newswires.

Σύμφωνα με αυτό "θεωρούμε τα πρόσφατα γεγονότα ως μια ιδιαίτερα αρνητική προοπτική για τις αγορές", για να συμπληρώσει ότι το ερώτημα για την παραμονή της Ελλάδα στην ευρωζώνη έχει τεθεί επί τάπητος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου