Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

EΠΑΘΑΝ ΣΟΚ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 

Σε κατάσταση σοκ ήταν χθες το βράδυ το Μαξίμου από την τεράστια σε όγκο και παλμό συγκέντρωση στο Σύνταγμα που είχε σαν βασικό σύνθημα «Mένουμε Ευρώπη».

Η συγκέντρωση ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών, οι οποίοι στο κάλεσμά τους μέσω των διαδικτυακών μέσων έδιναν και το πολιτικό τους στίγμα: «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη! Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές».

Άνθρωποι της μεσαίας τάξης στην πλειοψηφία τους, προερχόμενοι από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Κοινός τόπος της ετερόκλητης συγκέντρωσης να μπει φραγμός στην αριστερή κυβέρνηση που μπορεί να οδηγήσει την χώρα εκτός Ευρωπαικής Ένωσης έστω και από λάθος. Τα μεγάλα πανό απουσίαζαν όπως και η κεντρική καθοδήγηση.

Μόνο τους όπλο όπως ανέφεραν και οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους η σφυρίχτρα ώστε έστω και συμβολικά να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις. Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους έπαιρναν θάρρος από την ίδια τους την συμμετοχή. «Εμείς δεν είμαστε σαν τους άλλους, δεν έχουμε εμπειρία στην διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και δεν ήταν εύκολο να μαζευτούμε, τώρα θα δουν την εκδήλωση και την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα», έλεγε νεοδημοκράτης που συμμετείχε.

Έτερος έλεγε σε δημοσιογράφο στον οποίο πρώτα επιτέθηκε γιατί τον γνώριζε από τις τηλεοπτικές του παρουσίες σαν αντιμνημονιακό: «να γράψεις ότι εγώ έχω τρία παιδιά και υποφέρω από την κρίση, αλλά δεν θέλω να πάμε στην δραχμή».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου