Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

ΣΤΟ 30% Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ GREXIT

 

Εικοσιτέσσερις ώρες σχεδόν μετά τις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να τεθούν οι βάσεις για τη σύναψη συμφωνίας, έπειτα από έξι μήνες συνεχών διαπραγματεύσεών, δημοσκόπηση του Reuters αποκάλυψε πως οι οικονομολόγοι είναι διχασμένοι για το αν η συμφωνία είναι καλή ή όχι για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περίπου 60 οικονομολόγοι εκ των οποίων οι 35 από τους 53 που ερωτήθηκαν ανέφεραν ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας 50 δισ. ευρώ ώστε να προχωρήσει η χώρα σε ιδιωτικοποιήσεις.

Παράλληλα, οι 54 από τους 58 θεωρούν ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της προκειμένου η οικονομία της να καταστεί βιώσιμη. Ο Jonathan Loynes, επικεφαλής οικονομολόγος της Capital Economics, ο οποίος ήταν ένας από τους οικονομολόγος που συμμετείχε στην έρευνα εκτιμά ότι κατά 50% η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ.

Γενικότερα, οι πιθανότητες ενός Grexit έχουν πέσει στο 30% αυτή την στιγμή, από το 55% που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Τέλος, μια μικρή πλειοψηφία των οικονομολόγων εκτιμά ότι αν υπάρξει προσωρινό Grexit τότε η νομισματική ένωση θα αντιμετωπίσει σοβαρούς κινδύνους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου