Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

45 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ Η ΕΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑΤΡΩΝ

 

Σε κατάσχεση των καταθέσεων γιατρών, αλλά και δικηγόρων, προβαίνει η Εφορία, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα μεγάλα ποσά που έχουν στις τράπεζες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ήδη η εφορία Μεγάλου Πλούτου έχει βάλει στο στόχαστρο τις καταθέσεις 415 γιατρών τους οποίους έχουν «εντοπίσει» οι οικονομικοί εισαγγελείς, επειδή έχουν στείλει εμβάσματα ύψους άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό ή είχαν καταθέσεις και τραπεζικές συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους..

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2015 έχουν εντοπιστεί από την εφορία περισσότεροι από 100 γιατροί του ΕΣΥ που ελέγχονται σε βάθος 10 ετών, για τους οποίους διαπιστώθηκε φορολογική διαφορά. Πριν καν βεβαιωθεί όμως καμία φορολογική παράβαση και πριν να δώσουν εξηγήσεις οι ελεγχόμενοι, με εντολή εισαγγελέα το δημόσιο δεσμεύει αυτόματα όλους τους λογαριασμούς αλλά και τις θυρίδες των ελεγχομένων, για να μην προλάβουν να μεταφέρουν λεφτά σε τρίτους ή στο εξωτερικό.

Με την τακτική αυτή το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) έχει ήδη βάλει στο χέρια 45 εκατ. ευρώ και φαίνεται πως θα ξεπεράσει εύκολα τον ετήσιο στόχο εισπράξεων εσόδων που έχει τεθεί στα 77 εκατ. ευρώ. Το ίδιο ισχύει και στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΠ) που έχει είσπραξη 253 εκατ. ευρώ στο α΄εξάμηνο, έναντι ετήσιου στόχου τα 370 εκατ. ευρώ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου