Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, οι πολίτες, τα μίντια και η αντιπολίτευση δεν θα κατηγορούσαν τον πρώην, τον νυν, τον εκάστοτε τέλος πάντων υπουργό οικονομικών ότι ετοιμάζει σχέδιο Β για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα.

Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, οι πολίτες, τα μίντια και η αντιπολίτευση θα απαιτούσαν από τον πρώην, τον νυν, τον εκάστοτε τέλος πάντων υπουργό οικονομικών να έχει, όχι ένα, αλλά τουλάχιστον τρία-τέσσερα εναλλακτικά σχέδια για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, ειδικά σε περιόδους κρίσης με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, ο πρώην, ο νυν, ο εκάστοτε τέλος πάντων υπουργός οικονομικών, θα είχε εκπονήσει αναλυτικότατο σχέδιο για κάθε περίπτωση.

Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, ο πρώην, ο νυν, ο εκάστοτε τέλος πάντων υπουργός οικονομικών, θα διώκονταν ποινικά και θα είχε τεράστια ευθύνη, μόνο αν δεν είχε εκπονήσει κανένα σχέδιο γι’ αυτή την περίπτωση.

Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, το σχέδιο ή τα σχέδια σωστότερα αυτά, θα ήταν απολύτως μυστικά. Ο πρώην, ο νυν, ο εκάστοτε τέλος πάντων υπουργός οικονομικών θα τα αποκάλυπτε μόνο στον πρωθυπουργό του και στον διάδοχό του όταν θα παρέδιδε.

Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, σε καμία περίπτωση δεν θα τα μαθαίναμε 20 μέρες μετά την αντικατάσταση του πρώην υπουργού, αλλά μετά από 30 χρόνια όταν θ’ άνοιγαν τα απόρρητα αρχεία του κράτους.

Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, το σχέδιο ή τα σχέδια θα ήταν άψογα μελετημένα, από σοβαρούς ανθρώπους, θα προέβλεπαν κάθε λεπτομέρεια και θα ήταν απόλυτα εφαρμόσιμα.

Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, το σχέδιο ή τα σχέδια δεν θα περιέγραφαν ανόητες ακροβασίες που γελάει μαζί τους και ο πρωτοετής σπουδαστής πληροφορικής του τελευταίου ΙΕΚ ή χαοτικά «ντου» στο εθνικό νομισματοκοπείο που ακόμα και ο Άβερελ των Dalton μαζί με τον Ραν Ταν Πλαν καταλαβαίνουν τη βλακεία τους.

Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, θα είχαμε απολύτως «αποποινικοποιήσει» τη συζήτηση για τη δραχμή και δεν θα πετροβολούσαμε όποιον υποστηρίζει αυτή την άποψη.

Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, θα είχαμε απολύτως «αποποινικοποιήσει» τη συζήτηση για τα θετικά των μνημονίων και δεν θα πετροβολούσαμε όποιον υποστηρίζει αυτή την άποψη. Τώρα βέβαια...

Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο ο ΣΥΡΙΖΑ να γινόταν κυβέρνηση και ο Βαρουφάκης υπουργός.

Και φυσικά......Αν ήμασταν σοβαρό κράτος, δεν θα είχαμε αυτή την αντιπολίτευση, αυτά τα μίντια και αυτούς τους πολίτες...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου