Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

ΠΟΙΟΣ «ΜΑΖΕΥΕΙ» ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΕ ΡΩΣΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

 

Οι τεκτονικών διαστάσεων αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο χώρο της τηλεόρασης, οι οποίες δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστα και τα περιφερειακά κανάλια, λόγω του επιχειρούμενου παροπλισμού της αμαρτωλής DIGEA έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν εμφανή τα σημάδια τους.

Τους τελευταίους μήνες σημειώνεται έντονη «υπόγεια» κινητικότητα στον κόσμο των περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών, με συγκεκριμένο επιχειρηματία να επιχειρεί να συγκεντρώσει υπό τον έλεγχό του μεγάλο μέρος τους. Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει ήδη συνάψει προσύμφωνα με τουλάχιστον τέσσερα, έχοντας δώσει και προκαταβολές σε μεγάλα περιφερειακά κανάλια, κυρίως στην περιοχή της Μακεδονίας.

Πηγές από το χώρο της τηλεόρασης της βορείου Ελλάδος κάνουν λόγο για σημαντικά ρωσικά κεφάλαια που επιχειρούν να πατήσουν πόδι στο χώρο της περιφερειακής ενημέρωσης, με στόχο όχι την ίδια την ενημέρωση καθαυτή αλλά την παρεμβατικότητα προς εξυπηρέτηση πολιτικοοικονομικών συμφερόντων.

Το θέμα μόνο ήσσονος σημασίας δεν είναι και πρέπει να απασχολήσει την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, καθώς το παιχνίδι που έχει στηθεί στην πλάτη της χώρας και της κυβέρνησης από τη Μόσχα τους τελευταίους μήνες έχει απειλήσει να θέσει εν αμφιβόλω την ευρύτερη γεωπολιτική σταθερότητα και την κομβική στρατηγική θέση της Ελλάδας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου