Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΝΑΙ ΠΗΡΑ ΜΙΖΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Το θράσος είναι κάτι που διακρίνει τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τόλμησε να πει στον ομόλογό του Γιάννη Βαρουφάκη πως ο καθένας καθαρίζει τα σκουπίδια του, ενώ είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο χρηματισμού που συγκλόνισε τη Γερμανία το 2000.

Μάλιστα τα ψεύδη του για τον πολύκροτο χρηματισμό είχαν οδηγήσει σε αυτοκτονία ένα στέλεχος της CDU. Στη συνέχεια, ο κύριος Σόιμπλε άφησε το σκληρό ύφος για να ζητήσει συγγνώμη στη Βουλή της χώρας του. Ας γυρίσουμε στο σημερινό Eurogroup, καθώς ο κ. Σόιμπλε συνεχίζει να είναι ο φόβος και ο τρόμος της Ελλάδας και τώρα μάλιστα πιο πολύ από ποτέ.

Η επιθυμία του Γερμανού υπουργού οικονομικών όμως είναι να πυρπολήσει κάθε προσπάθεια αν δεν πάρει αυτό που ακριβώς θέλει και ειδικά τώρα που βλέπει ότι η Ελλάδα μαλακώνει τη στάση της και αποφασίζει να εγκαταλείψει τους ηρωισμούς ζητώντας οπωσδήποτε λύση.

Ο Γερμανός όμως υπουργός οικονομικών φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να κάνει βήμα πίσω από τη σκληρή στάση του, στην πρόταση της Ελλάδας για συμφωνία, όσο κι αν τον έχουν πλησιάσει λιτοί και δεμένοι.

Ο Β. Σόιμπλε βλέποντας ότι ο γερμανικός λαός δεν είναι καθόλου θετικός στο ελληνικό ζήτημα δεν θέλει με τίποτα να χαλάσει την εικόνα του προσπαθώντας έτσι να βγει μπροστά από την Γερμανίδα Καγκελάριο που αντίθετα είναι αποφασισμένη να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Βάζοντας λοιπόν φρένο στο θετικό κλίμα κερδίζει πόντους στον γερμανικό λαό και υποβαθμίζει την δημοτικότητα της Μέρκελ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου