Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΚΑΡΕΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ

 

Σε εξέλιξη είναι δύο μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν την Παρασκευή, στη Λακωνία και τον Υμηττό. Η πρώτη πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα (κατά τις 3:50) στη Νεάπολη Λακωνίας, και συγκεκριμένα στη θέση Φαρακλό. Η Πολιτική Προστασία έδωσε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Φαρακλό και Λαχί.

Από την πυρκαγιά ζημιές έχουν υποστεί αρκετές αγροικίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί και ζώα. Στο μεταξύ, πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη από τις 12.30 στον Καρέα. Η φωτιά μαίνεται σε αρκετές εστίες και καίει τον Υμηττό, με τους καπνούς να είναι ορατοί από το κέντρο της Αθήνας. Πηγές της Πυροσβεστικής επεσήμαναν ότι, αν και η φωτιά είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, δεν απειλούνται μέχρι τώρα κατοικίες.

Ο πρωθυπουργός στο κέντρο επιχειρήσεων πολιτικής προστασίας. Στο μέτωπο της Λακωνίας, στο 251 ΓΝΑ οι χειριστές του πυροσβεστικού αεροσκάφους που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην περιοχή του Φαρακλού Λακωνίας. Αλέξης Τσίπρας: Όλες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και του στρατού και της αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή. Τώρα ζήτησα να συνδράμει η αεροπορία στην πυρκαγιά στον Καρέα. Χρειάζεται από όλους ψυχραιμία αλλά και η εθελοντική συνεισφορά εκεί που το επιτρέπει το σώμα της πυροσβεστικής

Έχει γίνει επίσημο αίτημα στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό και αν χρειαστεί θα γίνει αίτημα και σε άλλες χώρες. Θα υπάρξει ειδική σύσκεψη αργά το απόγευμα για την πρόβλεψη γιατί με τα καιρικά φαινόμενα υπάρχει κίνδυνος για αναζωπύρωση και εμπρησμούς.

Θα υπάρξει ειδική σύσκεψη αργά το απόγευμα για την πρόληψη γιατί με τα καιρικά φαινόμενα υπάρχει κίνδυνος για αναζωπύρωση και εμπρησμούς. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης: Έχει επικοινωνήσει ο ΠτΔ μαζί μου για να του μεταφέρω την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου