Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΣΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

 
 ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΒΑΣΙΜΕΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ

Στο όργιο προπαγάνδας υπέρ του «ΝΑΙ» πριν από το δημοψήφισμα αναφέρεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και ζητεί έρευνα και τιμωρία ,αν διαπιστωθεί ότι παραβιάστηκαν νομικοί και συνταγματικοί κανόνες και μάλιστα από ιδιοτέλεια των επιχειρηματιών που έχουν στα χέρια τους και την πληροφόρηση και μέγα μέρος των δημοσίων έργων…

Προφανώς δεν είναι όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Αλλά π.χ. το …κλάμα του Μπογδάνου που «ήρθε απο το Λονδίνο να βοηθήσει την ανοικοδόμηση της πατρίδας» αλλά έπεσε πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο παρα μόνο σε λατινικές η αφρικανικές μπανανίες.

Τα άπειρα εγώ και οι παντός τύπου χλευασμοί του Πρετεντέρη, μπορεί να αποτελούν προσωπική ιδιομορφία στον ιδιωτικό του βίο,αλλά το ΜΕΓΚΑ το κανάλι δεν τον προσέλαβε με διαγωνισμό,ούτε το ΜΕΓΚΑ το κανάλι πήρε την συχνότητα με διαγωνισμό.

Οσο δε και αν ψάξετε και στην Ουγκάντα, από την οποία ο Πίου έφερνε καλούδια να τα μοιράσει στο…πνευμαιτκό κέντρο της Αθήνας(δεν είναι πλάκα,εκεί είναι το κέντρο εμπορίας ναρκωτικών όλο το 24ωρο…) δεν ενώθηκαν επιχειρηματίες με τεράστιες δουλειές με το κράτος να κάνουν ΜΕΓΚΑ…

Οι παροιμιώδεις αθλιότητες του ΑΝΤΕΝΝΑ στους υπότιτλους κάνουν θραύση στο διαδίκτυο και δείχνουν ότι στη Ζιμπάμπουε του δόκτορος Μουγκάμπε η πληροφόρηση είναι πιο αντικειμενική.

Στη γειτονική Μποτσουάνα αποκλείεται να βρει κανείς ογκόλιθους του πνεύματος τύπου Τάκη Χατζή, Σπυρου Χαριτάτου και άλλων νεαρών κυριών και δεσποινίδων με τα οποία γέμισαν τα κανάλια στον τομέα της ενημέρωσης.

Δεν τίθεται λοιπόν ζήτημα ελεγχόμενης ενημέρωσης και δημοσιογραφίας απο την κυβέρνηση,αλλά ζήτημα ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ της χώρας από ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που συγκέντρωσαν στα χέρια τους όλες τις εξουσίες και έχουν μετατρέψει τους πολιτικούς σε «εκτελεστές»,(ενίοτε εκβιαζόμενους…)των επιθυμιών τους.
 
Αυτό που δεν θίγει με την ερώτησή του ο πολύπειρος Στάθης Παναγούλης είναι ο έλεγχος που ασκούν με παρένθετα πρόσωπα οι ίδιοι επιχειρηματικοί κύκλοι και στην ΚΡΑΤΙΚΗ τηλεόραση.

Το αγκάλιασμα των διευθυντών της κρατικής απο ιδιωτικά ακανάλια αμέσως μετά την αποχώρησή τους απο την κρατική και η επανατροφοδοσία της κρατικής με τέτοια στελέχη ιδιωτικών είναι σχεδόν πλήρης απόδειξη του ελέγχου που της ασκούν…

Ποιά δημοσιότητα γνωρίζουν τα σκάνδαλα της κρατικής και οι διώξεις πρώην στελεχών της στα ιδιωτικά κανάλια; Καμία απολύτως γιατί απλά τα ιδιωτικά κανάλια πατρονάρουν τα σκάνδαλα αυτά κατα περίπτωση…

Ιδού η πολύ σημαντική ερώτηση του Στάθη Παναγούλη:
Όλοι μας υπήρξαμε θύματα της τρομοκρατίας των μέσων πληροφόρησης, από την στιγμή που ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Η τρομοκρατία ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ ασκήθηκε βίαια από τα ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ και τους ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ και τους ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΥΣ, καθ’ όλο το επταήμερο του προεκλογικού αγώνα.

Οι παραπάνω παράνομες ενέργειες συνιστούν ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, το οποίο είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο από την Δημοκρατία.  Από πρωίας έως νυκτός, οι γνωστοί προβεβλημένοι και φυσικά  παχυλά αμειβόμενοι παρουσιαστές από επιχειρηματίες προμηθευτές του δημοσίου, με κυνικό, απροσχημάτιστο τρόπο, έστηναν εκπομπές, με καλεσμένους εκφραστές του «Ναι», αφαιρώντας τον λόγο ειρωνευόμενοι αναιδέστατα, τους ολίγους  υπέρ του «Όχι» καλεσμένους.

Επίσης εκείνες τις ημέρες προέβαλαν, αμφιβόλων προελεύσεων δημοσκοπήσεις, ελεγχόμενες φυσικά από εργολάβους εταιριών υπέρ του «Ναι».  Τόσο στις τηλεοπτικές όσο και στις ραδιοφωνικές εκπομπές, απεκρύβετο η αλήθεια, απεκρύβοντο όλες οι δημοκρατικές φωνές εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού, ανακοινώσεις κομμάτων και ανερυθρίαστα προεβάλοντο μόνον οι φωνές των εκβιαστών του Γιούρογκρουπ.

Όλα αυτά συνιστούν «ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» με εκτελεστές τους ελάχιστους αμοραλιστές τυχοδιώκτες δημοσιογράφους, οι οποίο φανερά πια, δεν τιμούν το λειτούργημα τους, όπως χιλιάδες κακοπληρωμένοι συνάδελφοι τους, τόσο στον ηλεκτρονικό όσο και στον γραπτό τύπο.

Οι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού Γκαουλάιντερ, της χούντας των καναλαρχών, παρουσιαστές και σχολιαστές  παραβίασαν το άρθρο 14 του Συντάγματος που προνοεί για την υποχρέωση ισότιμης πληροφόρησης του ελληνικού λαού  από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα, παραβίασαν τον δεοντολογικό κώδικα της ΕΣΗΕΑ,

παραβίασαν τις οδηγίες του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου,

παραβίασαν την εκλογική νομοθεσία η οποία τιμωρεί την απόπειρα επηρεασμού της ψήφου και αλλοίωσης του αποτελέσματος,

παραβιάζοντας το άρθρο 9 του νόμου περί οργανώσεως δημοψηφίσματος το οποίο ορίζει ότι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί υποχρεούνται στην παραχώρηση ίσου χρόνου στους εκπροσώπους των δύο ερωτημάτων.

Κατόπιν τούτων καλούνται οι αρμόδιοι υπουργοί να απαντήσουν και να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα:

1.Τηρήθηκε η αρχή της ίσης μεταχείρισης; Να κατατεθούν οι κατάλογοι των καλεσμένων, όλων των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας από την 27η Ιουνίου, ημέρα εξαγγελίας του Δημοψηφίσματος  μέχρι την 6η  Ιουλίου, απαντώντας το ΕΣΡ αν κινήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις από το ίδιο ΕΣΡ και από την ΕΣΗΕΑ.

2.Έχουν κληθεί οι διευθύνοντες τα κανάλια να εξηγήσουν στο ΕΣΡ γιατί πριμοδοτούν μια ελάχιστη ομάδα εκλεκτών βουλευτών, επιβάλλοντας φίμωση στη μεγάλη πλειοψηφία των εκλεγμένων εκπροσώπων του Ελληνικού λαού;

3.Επιβάλλεται να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όλοι οι παρουσιαστές των προπαγανδιστικών εκπομπών και των δελτίων ειδήσεων ώστε να δώσουν εξηγήσεις για αυτή την παραπλάνηση.

4.Να κατατεθούν στη Βουλή αναλυτικά τα χρηματικά ποσά, τα οποία χρωστάει έκαστος τηλεοπτικός σταθμός στις Τράπεζες, στην Εφορία και στα Ασφαλιστικά Ταμεία,  με σαφή ανάλυση για το αν εξυπηρετούνται χρέη, εισφορές και πάσης φύσεως οφειλές και επίσης αν έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές διαδικασίες σε περιπτώσεις άρνησης πληρωμών, όπως συνέβη με την πρόσφατη άρνηση των καναλαρχών, να καταβάλουν δηλαδή τα εκατομμύρια ευρώ χρήσης συχνοτήτων,  προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

5.Να ενημερωθεί η Βουλή σε ποιο στάδιο ερευνών βρίσκεται η προκαταρκτική εξέταση, η οποία διατάχτηκε από την Εισαγγελία Αθηνών, να ενημερωθεί η Βουλή αν καταπατήθηκε η εκλογική νομοθεσία, να απαντήσουν οι κ.κ. Υπουργοί αν συντρέχουν λόγοι ώστε οι παραπάνω αναφερόμενοι καναλάρχες, παρουσιαστές και διευθυντές ειδήσεων, επιβάλλεται να παραπεμφθούν στην Δικαιοσύνη.

Ο ερωτών και αιτών βουλευτής
ΣΤΑΘΗΣ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου