Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΝΕΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ: «ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ BRICS»

 

Η Ρωσία δεν πρότεινε ποτέ στην Ελλάδα να γίνει μέλος της Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας, η οποία δημιουργείται από το γκρουπ BRICS, στο οποίο μετέχουν Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Ν. Αφρική.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντον Σιλουάνοφ μιλώντας στο Reuters. «Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν το προτείναμε στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών.

Ωστόσο, από ελληνικής πλευράς, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξαν ότι έγινε πρόταση στην Ελλάδα να εισέλθει στις BRICS και μάλιστα στην τράπεζά τους και άφησαν να εννοηθεί ότι η Ελλάδα μπορεί να πάρει και δάνεια από αυτή την τράπεζα - παρότι δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί.

Για μια ακόμη φορά στην ελληνική ιστορία οι Ρώσοι, αφού πρώτα «έπαιξαν» μαζί μας, στην πιο κρίσιμη στιγμή μας πούλησαν. Η εξεύρεση λύσης για την κρίση χρέους της Ελλάδας δεν είναι θέμα της Ρωσίας αλλά της Αθήνας και των πιστωτών της, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Είναι πρόβλημα της Ελλάδας. Είναι θέμα των σχέσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της, δεν είναι δικό μας θέμα», δήλωσε ο Ρώσος κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους. Τα παιχνίδια με τους Ρώσους δεν οδηγούν πουθενά.

Ότι μόνο με σθεναρή συμμαχία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ η Ελλάδα μπορεί να απελευθερωθεί από τις γερμανικές αλυσίδες. Αλλά όταν αφήνεις τον Λαφαζάνη, που λέει την Πετρούπολη «Λένιγκραντ», να κάνει γεωπολιτική ιδού τα αποτελέσματα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου