Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η GREXIT. ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Το τελεσίγραφο των εταίρων ήταν σαφές: Συμφωνία ή Grexit, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, να περιγράφουν με μελανά χρώματα τις επόμενες 5 ημέρες για την Ελλάδα.

Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν καταφέρει να παρουσιάσει λεπτομερείς προτάσεις για το νέο πρόγραμμα μέσω του ESM - και τον κ. Γιούνκερ να αναφέρει ότι η Κομισιόν είναι προετοιμασμένη για όλα, ακόμη και για το σενάριο Grexit.

Στις Βρυξέλλες περιμένουν από την ελληνική πλευρά να καταθέσει το αργότερο ως την Πέμπτη τις οριστικές και λεπτομερείς προτάσεις της για το νέο πολυετές πρόγραμμα, το οποίο θα συνοδεύεται με ένα νέο χρηματοδοτικό πακέτο έως και 70 δισ ευρώ.

Tο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για πρόγραμμα στήριξης από τον ESM έχει ήδη κατατεθεί και ο πρόεδρος του ESM Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζητεί με επιστολή του προς Κομισιόν και ΕΚΤ να αξιολογήσουν το ελληνικό αίτημα.

Για το Σάββατο ήδη έχει προγραμματιστεί μια εκ του σύνεγγυς συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών προκειμένου να προετοιμάσουν την Σύνοδο Κορυφής των χωρών κρατών της Ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί.

Εάν όλα έχουν πάει καλά το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συνέλθει η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ έτσι ώστε να επικυρώσει τη συμφωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου