Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ

 

Η Φινλανδία επιμένει ανθελληνικά και δεν θέλει να συμμετάσχει στο νέο πακέτο βοήθειας προς την χώρα μας. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο ευρωσκεπτικιστής υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι, είναι πιθανόν η Φινλανδία να μην συμμετάσχει σε τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.

Η κυβέρνηση έχει μία πολύ σφιχτή πολιτική ως προς αυτό. Δεν θα δεχθούμε την αύξηση των επιβαρύνσεων της Φινλανδίας ή περικοπές του χρέους της Ελλάδα, είπε ο Τίμο Σόινι στο περιθώριο συνεδρίου του κόμματός του «Αληθινοί Φινλανδοί». Πρόσθεσε επίσης ότι δεν πιστεύει πως η πολιτική της διάσωσης θα λειτουργήσει και ότι το πιθανότερο σενάριο είναι μακροπρόθεσμα η έξοδος της Ελλάδας από την Eυρωζώνη.

Η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ενδέχεται να συναφθεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή 14 Αυγούστου, αναφέρει δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, το οποίο επικαλείται πηγές της εφημερίδας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, το Σάββατο η ελληνική πλευρά είχε «μία εξαιρετική συνεργασία» με τους δανειστές της στη διάρκεια διαπραγματεύσεων. 

Η συζήτηση επί των προτάσεων για ένα τρίτο πακέτο θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Τρίτη και στη συνέχεια να σταλεί για ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Έπειτα, την Παρασκευή, το πακέτο βοήθειας πιθανώς να επικυρωθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου