Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ Η.Π.Α.

 

Ανησυχία κυριαρχεί στην Βόρειο Ατλαντική συμμαχία (ΝΑΤΟ) καθώς ο συνεχής εκσυγχρονισμός της Ρωσίας προκαλεί εκνευρισμό τόσο στο Πολιτικό όσο και στο στρατιωτικό σκέλος της Συμμαχίας.

Οι Η.Π.Α προχώρησαν στην διεξαγωγή της άσκησης "Swift Responce 15" στην οποία έγινε η μεγαλύτερη συγκέντρωση αερομεταφερώμενων μονάδων από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, σαν μια προσπάθεια να κάνουν αισθητή την παρουσία της συμμαχίας και των Η.Π.Α. στην ευρώπη και να δώσουν το μήνυμα στην Ρωσία πως η Ευρώπη είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει άμεσα την οποιαδήποτε απειλή.

Το γεγονός όμως πως η Ρωσία προχωρά στην κατασκευή καταστροφέων τύπου Lider (Leader) προκαλεί πονοκεφάλους στους στρατιωτικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες της Συμμαχίας καθώς αναρρωτιούνται αν μπορεί η Ρωσία να αποκταστήσει την άιγλη και την δύναμη της παλαιάς ΕΣΣΔ. Το Ρωσικό Ναυτικό ανακοίνωσε πως από το 2019 θα αρχίσει την ναυπήγηση των νέων καταστροφέων τύπου lider, όπως δήλωσε ο Ναυτικός Διοικητής, Ναύαρχος Victor Chirkov.

Tα σκάφη τύπου Lider έχουν εκτόπισμα 17.500 τόνους, μήκος 200 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα. Είναι εξοπλισμένα με 60 πυραύλους κατά πλοίων Τύπου Cruise, 128 αντιεροπορικά κατευθυνόμενα βλήματα και 16 κατευθυνόμενους πυραύλους κατά πλοίων. Μπορεί να φτάσει ταχύτητα 30 κόμβων και μπορεί να μείνει στην θάλασσα χωρίς να ανεφοδιαστεί για 90 ημέρες.Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά πως να μην προκαλέσει πονοκέφαλο στο ΝΑΤΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου