Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ο ΟΛΑΝΤ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να εμπλακούν στην εξεύρεση μιας λύσης στη συριακή διένεξη, ζήτησε η Γαλλία, ενώ κάλεσε την Τουρκία να αποκαταστήσει τον διάλογο με τους Κούρδους και να κάνει περισσότερα για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Κατά την ετήσια ομιλία του για την εξωτερική πολιτική προς τους Γάλλους πρεσβευτές, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε πως ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν μπορεί να αποτελεί μέρος του μέλλοντος στη χώρα του.

«Όλοι οι (εμπλεκόμενοι) παράγοντες πρέπει να είναι μέρος της λύσης, όπως για παράδειγμα τα αραβικά κράτη του Κόλπου και το Ιράν, ή επίσης η Τουρκία, η οποία πρέπει να εμπλακεί στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και να επαναλάβει τον διάλογο με τους Κούρδους».

Τον τελευταίο μήνα, η Τουρκία έχει ξεκινήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον στόχων του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ και στη νοτιοανατολική Τουρκία σε αυτό που αποκαλεί «συγχρονισμένος πόλεμος κατά της τρομοκρατίας». Οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι οι επιδρομές εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών έχουν περιοριστεί.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου