Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΑΝΤ-ΜΕΡΚΕΛ

 

Δύο από τους ισχυρότερους ηγέτες της Ευρώπης, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, πρόκειται να συναντηθούν απόψε το απόγευμα στην καγκελαρία, με σκοπό να δώσουν μια "Ευρωπαϊκή ώθηση" προς τη λύση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα θα μιλήσουν για την κατάσταση στη Ουκρανία και το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών ώστε να τεθεί σε εφαρμογή μια "ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική", ενώ στην συνέχεια έχει προγραμματιστεί η συνάντησή τους με τον Ουκρανό Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Πηγές από το εσωτερικό της Γαλλίας αναφέρουν ότι: “Πρέπει να ξαναδώσουμε ώθηση ώστε αυτό που αποφασίστηκε (στα τέλη Ιουνίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση) να τεθεί σε εφαρμογή και να ανοιχθούν νέες προοπτικές”, ενώ συνεχίζουν λέγοντας, “Η κατάσταση δεν ρυθμίζεται” και οι αποφάσεις που έλαβαν οι Βρυξέλλες “δεν είναι αρκετές, δεν είναι γρήγορες και δεν είναι στο ύψος”.

Στη σημερινή ατζέντα φαίνεται πως επιπλέον περιλαμβάνεται η οργάνωση ενός κοινού καταλόγου με τις λεγόμενες "ασφαλείς χώρες". Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μια κοινή λίστα καθώς η κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ έχει συντάξει τη δική της, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στις λίστες, ειδικά όσον αφορά τις Βαλκανικές χώρες. Οι μετανάστες που προέρχονται από τις αποκαλούμενες “ασφαλείς χώρες” δεν θεωρούνται εκ των προτέρων ως υποψήφιοι για τη χορήγηση ασύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου