Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΚΙ ΑΝ «ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΜΕ» ΤΟ ΧΡΗΜΑ;


Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό, αλλά θεωρώ ότι για να μπορέσει η χώρα μας να ξεφύγει από τον βάλτο της οικονομίας στον οποίο έχει περιέλθει, θα πρέπει να βρει το θάρρος να πρωτοτυπήσει παγκοσμίως και να καταργήσει στο εσωτερικό της χώρας το χρήμα από το ένα (1) λεπτό μέχρι και το πεντακοσάευρο (500).

Οι συναλλαγές στο εσωτερικό να γίνονται με τη χρήση πιστωτικής χρεωστικής προπληρωμένης κάρτας. Στο εξωτερικό θα μπορούσε να υπάρξει η δυνατότητα να δικαιούμαστε μέχρι ένα συγκεκριμένο ποσό, π.χ 2000 ευρώ ανά άτομο. Με αυτόν τον τρόπο θα υπήρχαν πολλαπλά οφέλη και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο αρνητικό. Οφέλη: Φοροδιαφυγή, μαύρο χρήμα (από ναρκωτικά, πορνεία, επετεία κ.λπ), ληστείες.

Παραδείγματα: Θέλει το παιδί μου να πάει μια βόλτα, να πιει ας πούμε ένα καφέ... θα του δώσω μια προπληρωμένη κάρτα με το ποσό που επιθυμώ π.χ. 10 ευρώ και θα χρησιμοποιήσει όσα θέλει με μέγιστο ποσό όμως τα 10 ευρώ. Θα καλέσω έναν ηλεκτρολόγο να κάνει κάποια εργασία στο σπίτι μου θα του δώσω τη χρεωστική μου και θα χρεώσει το ποσό στον καταθετικό/μισθοδοσίας μου λογαριασμό, χρησιμοποιώντας το μηχάνημα που θα διαθέτει.

Αυτό είναι η γενική ιδέα η οποία χρειάζεται επεξεργασία και θεσμοθέτηση. Πάνω σε αυτή την ιδέα πρέπει να εργαστούν όλοι μαζί, από το κράτος μέχρι τις τράπεζες αλλά και τους πολίτες, γιατί θα είναι προς όφελος όλων όσων θέλουν να λειτουργούν νόμιμα. Θα προτείναμε λοιπόν, την καθολική κατάργηση του χρήματος όπως το γνωρίζουμε, την παραμονή μας μέσα στο ευρώ και τη δραστική μείωση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

Κάτι που θα δώσει στη νόμιμη οικονομία τη δυνατότητα να επανέλθει δριμύτερη αφού θα έχει πλέον καταργηθεί η παραοικονομία. Θεωρώ ότι αν βρούμε το θάρρος και τη δύναμη να το πραγματοποιήσουμε, τότε δεν θα υπάρξει η ανάγκη για επιπλέον δανεισμό. Πάρα πολύ απλές σκέψεις από έναν απλό φορολογούμενο πολίτη, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις οικονομικών (απλά τις βασικές σπουδές).



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου