Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΤΟΥΡΚΟΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΜΕ JET SKI ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

Στην ακινητοποίηση ενός θαλάσσιου μοτοποδήλατου (Jet ski) στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα της Λέσβου, ο χειριστής του οποίου είχε αποβιβάσει νωρίτερα σε δύσβατη περιοχή του νησιού δύο παράτυπους μετανάστες, προχώρησε περιπολικό σκάφος του λιμενικού.

Για το συμβάν είχε ενημερώσει το λιμενικό σώμα το στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή. Ο χειριστής του Jet ski και οι δύο παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Ο Τούρκος διακινητής μετέφερε τους μετανάστες με τζετ σκι, έναντι 2.000 ευρώ (το άτομο). 

Οι ελληνικές αρχές τον συνέλαβαν το μεσημέρι της Τρίτης όταν με το τζετ σκι του μετέφερε δύο μετανάστες από την τουρκική περιοχή του Σαρμουσάκ στα Μυστεγνά της Λέσβου. Ανάλογο περιστατικό είχε εντοπισθεί την περασμένη Πέμπτη αλλά και συνεχώς επαναλαμβανόταν καθημερινά μερικές φορές και πέντε έως έξι φορές τη μέρα. 

Μετά την αποβίβαση των δύο μεταναστών τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εγκλώβισαν τον Τούρκο μεταφορέα ο οποίος εγκατέλειψε το τζετ σκι και τράπηκε σε φυγή προς το εσωτερικό του νησιού. Τελικά, συνελήφθη τα ξημερώματα της Τετάρτης με τη χρήση ειδικών καμερών θερμικής ακτινοβολίας, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με παρατηρητήρια του Ελληνικού Στρατού.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου