Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ MΕΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αραβικής εφημερίδας Αl Quds Al Arabi  ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για την κατασκευή δεύτερης Ρωσικής βάσης στην Συρία, όπως αναφέρει ρώσικη εφημερίδα.

Με την κίνηση αυτή η Ρωσία κάνει αισθητή την παρουσία της στην Αν. Μεσόγειο και στο Αιγαίο, καθώς στην βάση αυτή θα κατασκευαστεί και πολεμική αεροπορική βάση, στην οποία θα σταθμεύουν αεροσκάφη τύπου SU-35S και τα 5ης γενεάς Τ-50 PA. Με την κίνηση αυτή η Τουρκία θα "νιώσει" την ρώσικη παρουσία στο Αιγαίο καθώς το αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσωφ», το βαρύ καταδρομικό «Μoskva» αλλά και πυρηνοκίνητα υποβρύχια θα πλέουν στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Με την κίνηση αυτή οι Ρώσοι θέλουν να βάλουν ένα τέρμα στα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη Μεσόγειο και με τον τρόπο αυτό να αντιμετωπίσει και τους Τζιχαντιστές από απόσταση αναπνοής. Υπάρχουν όμως και δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν πως Πούτιν και Ομπάμα έχουν έρθει σε συμφωνία, και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει και ένταση μεταξύ τους και έχει ομαλοποιηθεί η σχέση τους. 

Εικάζεται πως έχουν από κοινού συμφωνήσει να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αντιμετωπίσουν τους Τζιχαντιστές. Πάνω σε αυτή την βάση, η Ρωσία θα εγκαταλείψει τις βάσεις της στην Συρία, και ήδη σύμφωνα με δημοσιεύματα 64 Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν φύγει απο την Συρία με προσορισμό την Μόσχα απο το αεροδρόμιο της Λατάκιας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου