Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

TO ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ

 

Η ιστοσελίδα Washingtonsblog της οποίας ο ιδρυτής είναι άγνωστος καθώς και ο κύριος σχολιαστής, αλλά και ταυτόχρονα γνώστης των καταστάσεων, σε άρθρο του στις 19 Ιουλίου αναφέρει πως τον Οκτώβριο ξεκινά η Μεγάλη Παγκόσμια Κατάρρευση.

Εδώ να προσθέσουμε πως τόσο ο Martin Armstrong όσο και ο Larry Edelson, οι οποίο είναι από τους ποιό σεβαστούς αναλυτές του Χρηματιστηρίου ετόνισαν πως σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα χτυπηθούν με μια γιγαντιαία οικονομική κρίση η οποία θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2015, λόγω της «κατάρρευσης της κυβερνητικής φερεγγυότητας». Μιας και η Η.Π.Α. δεν θα καταρρεύσουν τόσο γρήγορα όπως η Ευρώπη και η Ιαπωνία, όλοι παγκομσίως θα στραφούν προς τις αμερικανικές μετοχές και ομόλογα ως μια πρόσκαιρη λύση.

Στις 20 Ιουλίου, ο Γερμανός οικονομικός συντάκτης Μichael Meier, έγραψε πως υπάρχουν σαφείς ενδείξει πως δεν υπάρχει πλέον ένταση μεταξύ Ομπάμα και Πούτιν. Η πυρινική συμφωνία με το Ιράν και η απόσυρση των βαρεών όπλων απο τους Φιλορώσους στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν την αλλαγή κλίματος στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Η.Π.Α. Επισημαίνει πως η Ευρωπαϊκή ένωση πρέπει να αλλάξει στρατηγική αλλιώς θα πληρώσει τις συνέπειες από το πρόβλημα με την Ουκρανία, λόγω του χάους που θα προκληθεί.

Και συνεχίζει στο άρθρο του απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους! "Οι χώρες σας πρέπει να πληρώσουν ένα τεράστιο τίμημα για τις κυρώσεις [κατά της Ρωσίας και νωρίτερα, εναντίον του Ιράν]. Όσον αφορά την ενδεχόμενη νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, η απώλεια της ρωσικής αγοράς ήταν καταστροφική. Η ελπίδα να γίνουν συμφωνίες γρήγορα μετά την πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη θα μπορούσαν να αποδειχθούν ψευδαίσθηση.

Ακόμη και το ταξίδι-αστραπή από τον Γερμανό Sigmar Gabriel στην Τεχεράνη θα αλλάξει λίγα. Αντίθετα με τη Ρωσία, η ΕΕ απέναντι στο Ιράν συνέχισε τις συναλλαγές με το Ιράν κατά τη διάρκεια των κυρώσεων, αλλά ήταν πεισματάρα για να πληρώσει το επιπλέον κόστος των ακόλουθων απαιτήσεων των ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, η Ρωσία αναπτύχθηκε τεχνολογικά και τώρα είναι βέβαιο ότι θα είναι σε θέση να εντείνει τις εξαγωγές της προς το Ιράν και εκτός της βιομηχανίας όπλων [και ως εκ τούτου θα είναι λιγότερο εξαρτημένη από τις εισαγωγές από την Ευρώπη μετά την άρση των κυρώσεων].

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, όμως, που απειλεί την ΕΕ οικονομικά είναι στην Ουκρανία: Η ΕΕ επανέλαβε την πολιτική των ΗΠΑ εκεί [αν και, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, η ΕΕ έχασε σημαντικά από την αμερικανική ουκρανική πολιτική]: [η πολιτική των ΗΠΑ ήταν] ότι η Ουκρανία πρέπει να ενταχθεί στην ΕΕ και να τερματίσει όλες τις συνδέσεις με τη Ρωσία.

Για τις ΗΠΑ, η Ουκρανία είναι πολύ μακριά, δεν υπάρχει πραγματική εταιρική διαπραγμάτευση [αν και θα μπορούσε να γίνει μια μετά τον Φεβρουάριο του 2014 την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ουκρανία. Όχι όμως και για την Ευρώπη: Η Ουκρανία είναι τώρα, κατά συνέπεια, στο εσωτερικό της Ευρώπης].. …

Η απερίσκεπτη συμφωνία σύνδεσης μεταξύ της ΕΕ και της Ουκρανίας έβαλε τον ευρωπαίο φορολογούμενο αμέσως στην υποχρέωση: Όπως και στην Ελλάδα, οι Αμερικανοί θα επιμείνουν ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να κρατήσουν την Ουκρανία οικονομικά ζωντανή. [Ενώ οι ΗΠΑ έχουν λίγες οικονομικές υποχρεώσεις εκεί, η ΕΕ τώρα έχει δεσμευθεί προς την Ουκρανία μέσω της συμφωνίας του Φεβρουαριόυ-2014.

Και η Ρωσία έχει ήδη χάσει ό, τι είχε ρισκάρει στην Ουκρανία και τώρα έχει σχετική ανοσία στη συνεχή κατάρρευση της Ουκρανίας.] Οι Ρώσοι μπορούν πάντα να πραγματοποιήσουν την απειλή τους και να σταματήσουν τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας [εάν η ΕΕ δεν πληρώσει την Ουκρανία και η Ουκρανία δεν πληρώσει τη Ρωσία]. …

Το κόστος της «διάσωσης» της Ουκρανίας θα υπερβεί εκείνο της Ελλάδας πολλές φορές…Οπότε, με την Ιαπωνία να έχει αναβάλει τη συντριβή της για όσο το δυνατόν περισσότερο και την συντριβή της ΕΕ να είναι τώρα κοντά, μια πλημμύρα ξένων μετρητών από δισεκατομμυριούχους σε αμερικανικές μετοχές φαίνεται εξασφαλισμένη.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου