Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 5,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ

 

«Αποδεικνύω όσα λέω για το σύνολο των χρημάτων», φέρεται να είπε ενώπιον του οικονομικού εισαγγελέα  ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου κατά τη διάρκεια των πολύωρων εξηγήσεων του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. 

Ο κ. Παπασταύρου, ο οποίος είχε κληθεί ως ύποπτος για την διάπραξη των αδικημάτων της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε σειρά εγγράφων προκειμένου να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν σε λογαριασμό της πολυσυζητημένης λίστας στο όνομα του αλλά και των γονιών του ανήκουν στον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνί ο οποίος τον είχε ορίσει πληρεξούσιο.

Για τέσσερις ώρες ο κ. Παπασταύρου καταθέτοντας στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Δραγάτση  απαντούσε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις . Νωρίτερα είχε καταθέσει πολυσέλιδο υπόμνημα με τις θέσεις του αλλά και πλήθος εγγράφων  προκειμένου να αποδείξει τον βασικό ισχυρισμό του, ότι δηλαδή τα χρήματα ανήκουν στον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνί  και του τα εμπιστεύθηκε λόγω στενής φιλίας με τους γονείς του. 

Μάλιστα, ο κ. Παπασταύρου φέρεται να προσκόμισε και  έγγραφα, από τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να προκύπτει  ότι το επίμαχο ποσό καταλήγει στον λογαριασμό από τον Σ. Μιωνί, γεγονός που είχε   επιβεβαιώσει σε παλιότερη  κατάθεση του στο ΣΔΟΕ και ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Επιπλέον, φέρεται να έδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό και το  πληρεξούσιο το οποίο επικαλείται.  

Ο εισαγγελέας θα μελετήσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του πριν αποφασίσει για την τύχη του κ. Παπασταύρου ενώ δεν αποκλείεται  με  νέο αίτημα του προς τις αρμόδιες αρχές να ζητήσει τον έλεγχο των επίμαχων εγγράφων .

Τι απαντά ο Σταύρος Παπασταύρου. Ο κ. Παπασταύρου βγαίνοντας από το κτίριο του ΣΔΟΕ συνοδευόμενος από τον συνήγορο του  Οββαδία Ναμία, δεν έκανε κανένα σχόλιο για την υπόθεση.

Σε γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα  ο κ. Παπασταύρου κάνει λόγο για «άθλια συκοφαντία που έχει ξεπεράσει κάθε όριο» υπογραμμίζοντας ότι «οι συκοφάντες, που επιμένουν να με παρουσιάζουν ως «συνδικαιούχο», θα αντιμετωπίσουν άμεσα τη δικαιοσύνη».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου