Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Απογοήτευση σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν για τους πρόσφυγες εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, συγκρίνοντας τη μεταχείριση της Ουγγαρίας απέναντι στους μετανάστες με την περίοδο των ναζί.

«Το στοίβαγμα των προσφύγων μέσα σε τρένα με την προσδοκία να φύγουν πολύ μακριά, ξυπνά την ανάμνηση της πιο σκοτεινής περιόδου στην ήπειρό μας», δήλωσε ο Φάιμαν. «Ο Βίκτορ Ορμπάν ενεργεί με ανεύθυνο τρόπο όταν κάνει όλους αυτούς τους πρόσφυγες οικονομικούς μετανάστες. Ακολουθεί ηθελημένα μια πολιτική αποτροπής», τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Η Ουγγαρία,με την προκλητική της στάση απέναντι στους μετανάστες, προκαλεί διαρκώς την κοινή γνώμη και κυρίως τους Ευρωπαίους ηγέτες της, και παράλληλα, μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του λαϊκιστή επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης που θέλει να εμποδίσει τη διέλευση προσφύγων από τη χώρα του προς την Αυστρία και στη συνέχεια προς τη Γερμανία από τις 15 Σεπτεμβρίου, κατασκευάζοντας φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Ορμπάν δηλώνει πως «οι Σύροι πρόσφυγες, που φθάνουν μαζικά στην Ευρώπη και περνούν από την Ουγγαρία, δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, αλλά από καταυλισμούς που βρίσκονται στις γειτονικές χώρες. Εκεί ήταν ασφαλείς».

Ο Ορμπάν υποστήριξε πως οι πρόσφυγες δεν έρχονται στην Ευρώπη «επειδή αναζητούν ασφάλεια, αλλά επειδή θέλουν μια καλύτερη ζωή από αυτή που έχουν στους καταυλισμούς. Επιθυμούν μια γερμανική ζωή, ίσως μια σουηδική ζωή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου