Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

 

«Σαφώς και θα είμαι ο πρωθυπουργός και σαφώς θα απευθυνθώ σε άλλες δυνάμεις αν ο κ. Τσίπρας δεν θέλει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Βαγγέλης Μεϊμαράκης για το ενδεχόμενο που το κόμμα του έρθει πρώτο στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατά τη συνέντευξη Τύπου το πρωί της Κυριακής στη ΔΕΘ πρόσθεσε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εμποδίσει κάτι τέτοιο. Κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν το αποδέχεται αυτό και αν όχι να διατυπώσει τη δική του πρόταση για να τοποθετηθεί και ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέχεια.

«Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να συμμετέχει στην κυβέρνηση ως αντιπρόεδρος, θα το συζητήσω με τους επιτελείς μου», συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί. Σε περίπτωση που υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο, τότε, σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να του δώσει στελέχη που θα συμφωνήσουν στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου προγράμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε κατά της πολιτικής που άσκησε ο κ. Τσίπρας στους επτά μήνες της διακυβέρνησής του και υποστήριξε ότι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «σε στρατηγικό κενό», ενώ σε ερώτηση γιατί επιμένει τόσο στη συνεργασία μαζί του, μετεκλογικά, απάντησε καλώντας τους δημοσιογράφους να αναρωτηθούν γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συνεργαστεί. Ίσως είπε, «για να μείνει απέξω και να πετροβολάει».

«Δεν θέλει να κυβερνήσει» είπε ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος στον πολιτικό του αντίπαλο και συνέχισε την πολεμική του τονίζοντας: «Από που ως που διαβεβαιώνει ο κ. Τσίπρας ότι η ΚΟ θα είναι συμπαγής;».

Επιπλέον υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φαινόμενο της εποχής και κατάφερε να γίνει κυβέρνηση λόγω της οργής των πολιτών. Ωστόσο επεσήμανε πως στο σύνθημα που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το παλιό και το νέο δεν ισχύει γιατί πρόκειται για ένα κόμμα που κλείνει περίπου 20 χρόνια ζωής. «Απλά ήταν στο 3% και δεν του έδινε κανείς σημασία» είπε και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στα ποσοστά του όσο η κατάσταση στη χώρα ομαλοποιείται.

Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε αναφορά και στον πρώην υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη. «Πρέπει να βγει ο κ. Τσίπρας και να απαντήσει στον κυβερνητικό του εταίρο, τον κ. Καμμένο, για τον κ. Βαρουφάκη», τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ για τον ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών, στη συνέντευξη Τύπου στην 80η ΔΕΘ.

 Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για τα όσα έγιναν το επτάμηνο και τον κάλεσε να δώσει λεπτομερή απάντηση για το θέμα του κ. Βαρουφάκη και τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε.
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι και η ΝΔ έκανε την αυτοκριτική της και αναγνώρισε ότι υπήρξαν λάθη την περίοδο διακυβέρνησης της.

«Τα αναγνωρίζω, τα δέχομαι, έχουμε διδαχθεί από αυτά τα λάθη και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν. Όλοι έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία» είπε. Όσον αφορά στην επόμενη ημέρα και σε περίπτωση που η ΝΔ είναι κυβέρνηση ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως θα δημιουργήσει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης με συμμετοχή όλων των δυνάμεων και υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να συμμετάσχει αφού είναι αυτός που διαπραγματεύτηκε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας που παρουσίασε χθες υπογράμμισε πως «όσα είπαμε είναι πραγματοποιήσιμα και ρεαλιστικά». Επίσης έκανε λόγο για μια εθνική ομάδα που θα φτιάξει το σύμφωνο αναδιοργάνωσης και ανάπτυξης με συμμετοχή και των φορέων. Στόχος σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη είναι να υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός για τα έργα στη χώρα ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνάει, ποιος είναι πρωθυπουργός ποιος είναι δήμαρχος.

«Δεν γίνεται να υπάρχουν δεξιά ή αριστερά έργα» είπε και διαβεβαίωσε πως η παρουσίαση του σχεδίου για γίνει το Πάσχα του 2016 για να το παρουσιάσει στη συνέχεια στην ΕΕ. Επιπλέον είπε ότι τον Οκτώβριο θα καταθέσει ένα δημοσιονομικά πειθαρχημένο προϋπολογισμό, θα ξεμπλοκάρει τα μεγάλα έργα και θα ξεκλειδώσει το ΕΣΠΑ. Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στους αγρότες λέγοντας πως το θέμα των αγροτών δεν είναι συντεχνιακό αλλά εθνικό.
 
«Είπαμε ότι θα προτείνουμε ισοδύναμα και θα πάμε να το παλέψουμε. Ψεύτικες υποσχέσεις δεν μοιράζουμε» σημείωσε και διευκρίνισε πως δεν δέχεται τη φορολόγηση του αγρότη των  5.000 και 7.000 ευρώ. Δεν είναι δυνατόν να φορολογούνται οι επιδοτήσεις, είπε και συμπλήρωσε πως θα πάει πάρα πολύ καλά διαβασμένος για να διαπραγματευθεί με τους εταίρους.

Σε ερώτηση για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «μόλις είδαμε το νομοσχέδιο το καταδικάσαμε. . .Το φέρανε πρόχειρα με εκβιαστικό τρόπο. Δεν είναι παρουσίαση νομοσχεδίου αυτή. Δεν υπάρχει νομοσχέδιο, υπάρχει πρόταση, έχουμε απαντήσει σε αυτή. Ό,τι έχουμε πει πριν τις εκλογές μας δεσμεύει». 

Κληθείς να απαντήσει για τις συντάξεις δήλωσε: «Για το συνταξιοδοτικό, όχι για το ασφαλιστικό συνολικά, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα». Επίσης ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε σε ερώτηση από τη δημοσιογράφο του News247 Βίκυ Σαμαρά αναφορικά με τον κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη και την ποινική δίωξη σε βάρος του από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως του κάνει εντύπωση γιατί δεν είχε ασκηθεί πιο πριν η ποινική δίωξη και ασκείται τώρα. Με το θέμα, συνέχισε, θα ασχοληθεί η εκλογική επιτροπή από τη Δευτέρα, θα εισηγηθεί και στη συνέχεια θα ληφθεί η σχετική απόφαση. Ωστόσο ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως η οποιαδήποτε άσκηση μια τέτοιας ποινικής δίωξης δεν συνιστά και απόδειξη ενοχής. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου