Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΥΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΞΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ

 

Η Ρωσία φαίνεται πως αποφάσισε να δείξει το πόσο σοβαρά βλέπει την συμμετοχή της στον πόλεμο της Συρίας, αφού πλέον διαθέτει την δικής της βάση εντός συριακού εδάφους, η οποία διαρκώς αναπτύσσεται.

Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες από πηγές των ΗΠΑ, η ρωσική στρατιωτική βάση Bassel Al Assad στη Λατάκεια, δεν θυμίζει σε τίποτα το αεροδρόμιο που υπήρχε στις 4/9/2015, καθώς οι  ταχύρυθμες εργασίες των ρωσικών δυνάμεων το έχουν μετατρέψει σε μια πλήρης στρατιωτική βάση.

Το στρατόπεδο διαθέτει μια πληθώρα δομών και εξοπλισμού, ώστε να υπάρξει η ανάλογη υποστήριξη τόσο στα χερσαία στρατεύματα όσο και στην ρωσική αεροπορία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη μεταφερθεί στο στρατόπεδο δύο επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 Hind και δύο μεταφορικά ελικόπτερα Mi-17 Hip, με σκοπό την υποστήριξη των χερσαίων μονάδων αλλά την διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, η πρόσφατη προσθήκη της μονάδας πυροβολικού, η οποία έχει τοποθετηθεί σε μια ιδιαίτερη θέση με σκοπό την προστασία της βάσης. Ύστερα από αυτή την κίνηση, η Ρωσία δηλώνει πλέον επίσημα πως ήρθε για να μείνει, γεγονός που δημιουργεί έναν επιπλέον πονοκέφαλο για την συμμαχία ΗΠΑ-Ευρώπης-Τουρκίας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου