Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΕΙΠΩΤΟΣ ΘΡΗΝΟΣ

 

Δεν έχει τέλος η τραγωδία του προσφυγικού που έχει μετατρέψει το Ανατολικό Αιγαίο σε υγρό τάφο. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτή τη φορά στρέφεται στο Φαρμακονήσι, όπου τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, βρίσκονται μεταξύ των 28 νεκρών της νέας τραγωδίας με ναυάγιο πλοιαρίου, στο οποίο επέβαιναν μετανάστες και πρόσφυγες.

Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται έξι γυναίκες και οκτώ άντρες. Οι εικόνες οδύνης και θλίψης δεν λένε να κωπάσουν, καθώς μεταξύ των διασωθέντων βρίσκεται μία μητέρα, η οποία έχασε και τα δύο παιδιά της ηλικίας 9 μηνών και 9 ετών.

Άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν στο μακάβριο έργο τους να απεγκλωβίσουν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, μεγέθους επτά μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο των βατραχανθρώπων. Την ίδια ώρα πηγές του Λιμενικού κάνουν λόγο για αύξηση των νεκρών, μεταξύ των οποίων εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι και άλλα μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα 68 άνθρωποι διασώθησαν από τη θάλασσα και άλλοι 29 είχαν καταφέρει μόνοι τους να βγουν σε παραλία του Φαρμακονησίου. Οι έρευνες από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, με τη συδρομή και ελικοπτέρων Super Puma συνεχίζονται. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου