Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΙΣ ΗΠΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ

 

Πριν μερικά χρόνια και ενώ η Ελλάδα ήταν ήδη μέλος της ευρωζώνης και ευρωπαϊκής ένωσης οι Έλληνες πρωθυπουργοί έψαχναν με το κερί συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο. Η συνάντηση θα σήμαινε βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τις τότε διακηρύξεις.

 Στην περίπτωση του «Γερμανού» Σημίτη μάλιστα αμέσως μόλις εξελέγη, τον υποδέχθηκαν τα…Ίμια και χρειάστηκε να πει το διαβόητο «Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση των ΗΠΑ για την βοήθεια στην κρίση» για να καταδειχθεί ποιός είναι το «αφεντικό» στην περιοχή και στη χώρα.

Για τον Αλέξη Τσίπρα οι αντίπαλοι πολιτικοί έλεγαν ότι δεν πρέπει να εκλεγεί διότι θα προκαλέσει δεινά στη χώρα , αφού οι ΗΠΑ θα κάνουν το παν να τον ρίξουν και ίσως αυτό το «παν» να έχει συνέπειες για την ίδια την Ελλάδα.

Εμείς τότε λέγαμε ότι το «παν» εναντίον του Τσίπρα θα το κάνει η Γερμανία και όχι η Αμερική για πολλούς σοβαρούς και συγκεκριμένους λόγους. Και γράφαμε ότι το φρένο των ΗΠΑ προς τη γερμανική δράση στην Ελλάδα είναι απαραίτητο και χρήσιμο για να μην μετατραπεί η Ελλάδα σε γκέτο της Γερμανίας.

Το ποιός «διάβαζε» σωστά τις εξελίξεις φάνηκε.Το απόγευμα της 24ης Σεπτεμβρίου,μόλις 4 ημέρες ,μετά την πανηγυρική (επαν)εκλογή Τσίπρα στην πρωθυπουργία ο πρόεδρος Ομπάμα τηλεφώνησε στον κ.Τσίπρα για συγχαρητήρια και για μικρή συζήτηση για την ελληνική οικονομία και την κατάσταση στην περιοχή.

Συμφώνησαν να συζητήσουν  από κοντά κατά την επίσκεψη του κ.Τσίπρα στη Νέα Υόρκη με την ευκαιρία της Συνέλευσης του ΟΗΕ.Στο πολυσήμαντο αυτό ταξίδι ο κ.Τσίπρας θα συζητήσει και με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Τζών Κέρι,αλλά και με τον πρώην πρόεδρο Κλίντον.

Θυμίζουμε ότι η Χίλαρυ Κλίντον όχι μόνο είναι υποψήφια, αλλά πρωταγωνιστής για να ξεκινήσει η υποψηφιότητά της είναι ο πρώην πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος και των εκλεκτόρων του Μπιλ Κλίντον, σήμερα πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην Ελλάδα Κρίς Σπύρου.

Τίποτα απο όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας,ακόμα και η σύνθεση του…υπουργικού συμβουλίου του κ.Τσίπρα δεν είναι τυχαία…Μπορεί στην Ελλάδα πολλοί (ακόμα και πολιτικοί) να μην το ξέρουν αλλά η κ.Μέρκελ το ξέρει και μάλιστα τόσο καλά,ώστε να διακηρύσσει πως πάντα αγαπούσε την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου