Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΝΗΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

 

Ο Αιγύπτιος κροίσος και μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ναγκίμπ Σαουίρις έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο για να τερματιστεί η προσφυγική κρίση και οι πνιγμοί χιλιάδων ανθρώπων στη Μεσόγειο. Πρότεινε να αγοράσει ένα νησί στα ανοιχτά της Ιταλίας ή της Ελλάδας για να εγκαταστήσει εκεί τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, ιδρύοντας ένα ανεξάρτητο κράτος που θα γίνει η νέα τους πατρίδα.

"Ελλάδα ή Ιταλία, πουλήστε μου ένα νησί, θα το κηρύξω ανεξάρτητο, θα υποδεχτώ μετανάστες και θα τους προσφέρω εργασία χάρη στην οικοδόμηση της νέας τους πατρίδας" έγραψε στο Twitter ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας."Υπάρχουν δεκάδες νησιά που είναι έρημα και θα μπορούσαν να υποδεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες", πρόσθεσε.

Ο Σαουίρις είπε σε ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Αιγύπτου ότι θα επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Ιταλίας για να τους θέσει την ιδέα του. Όπως είπε, η τιμή ενός τέτοιου νησιού μπορεί να κυμαίνεται “από 10 μέχρι 100 εκατομμύρια δολάρια” αλλά “το βασικό θέμα είναι οι επενδύσεις σε έργα υποδομής”

Από τις αρχές του έτους περισσότεροι από 350.000 άνθρωποι έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο ελπίζοντας να ξεφύγουν από τους πολέμους και τη φτώχεια στις πατρίδες τους φτάνοντας στην Ευρώπη. Τουλάχιστον 2.600 πνίγηκαν στην προσπάθειά τους αυτή, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου