Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ ΓΙΑ ΣΒΗΣΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

 

Νέα πολύ σοβαρά στοιχεία τα οποία αναμένεται να βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και να ρίξουν πρόσθετες σκιές στην διακυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη λίστα Λαγκάρντ έχουν αφαιρεθεί και άλλα ονόματα πέραν αυτών των οποίων είχαν γίνει γνωστά και τα οποία «παρέπεμψαν» τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στο ειδικό δικαστήριο. Οι πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα ονόματα θα προκαλέσουν τσουνάμι αποκαλύψεων για την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπό τον Αντώνη Σαμαρά, σε μία στιγμή που τα δύο κόμματα ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού. 

Οι νέες αποκαλύψεις που αναμένεται να έρθουν στο φως της δημοσιότητας τις προσεχείς ημέρες επιβαρύνουν έτι περαιτέρω το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί για τη Νέα Δημοκρατία, μετά και την υπόθεση του δεξιού χεριού του Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου, ο οποίος κλήθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών για να λογοδοτήσει για τα 5,5 εκατ. ευρώ της λίστας Λαγκάρντ, και είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για δύο κακουργήματα.

Σύμφωνα με το vima.gr, οι τέσσερις Εισαγγελείς με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, που λαμβάνουν κατάθεση από τον πρώην υπάλληλο της HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος υπέκλεψε τα ηλεκτρονικά στοιχεία για καταθέτες της τράπεζας, τη γνωστή «λίστα Λαγκάρντ», έχουν έρθει προ τεράστιων αποκαλύψεων.

Οι τέσσερις Εισαγγελείς ταξίδεψαν στο Παρίσι μετά από ραντεβού που κλείστηκε με τον κ. Φαλτσιανί κάτω από απόλυτη μυστικότητα προκειμένου ο άλλοτε υπάλληλος της HSBC να δώσει με την κατάθεσή του στοιχεία για το ελληνικό σκέλος της λίστας καταθετών -πολλοί εκ των οποίων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες αποδείχθηκαν φοροφυγάδες – τα οποία παραμένουν άγνωστα ή αδιευκρίνιστα για την Ελληνική Δικαιοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου