Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΜΕ ΡΟΥΚΕΤΕΣ

 

Το αντιπυραυλικό σύστημα (αντιπυραυλική ασπίδα) του Ισραήλ γνωστό και ως Iron Dome (Σιδηρούς Θόλος) κατέρριψε την Παρασκευή το βράδυ δύο πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα με στόχο την ισραηλινή πόλη Ασκαλών (Ashkelon).

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο την ευθύνη για την επίθεση στην Ασκαλών ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και συγκεκριμένα η Ταξιαρχία του Σεΐχη Ομάρ Χαντίτ, παλαιστινιακός βραχίονας των τζιχαντιστών μέσα στη Γάζα. Οι σειρήνες στην Ασκαλών ήχησαν στις 11.30 το βράδυ της Παρασκευής, με τους αμάχους να σπεύδουν στα καταφύγια να προστατευθούν. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Η πυραυλική επίθεση με στόχο την Ασκαλών ήταν η δεύτερη. Είχε προηγηθεί, δύο ώρες πριν, πυραυλική επίθεση από τη Γάζα με στόχο την πόλη Σντερότ. Ο πύραυλος έπεσε κοντά σε ένα σπίτι, προκαλώντας ζημιές στο κτίριο και σε ένα παρκαρισμένο λεωφορείο. Ούτε στη Σντερότ αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αλλά πολλοί κάτοικοι σοκαρίστηκαν από την επίθεση. Σε απάντηση των πυραυλικών επιθέσεων, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα νωρίς το Σάββατο.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία χτύπησε δύο στρατόπεδα εκπαίδευσης της τουρκόφιλης ισλαμιστικής Χαμάς, η οποία «κυβερνά» τη Γάζα και είναι οργάνωση παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, της «μήτρας» του παγκόσμιου τζιχαντισμού. Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ δεν προκάλεσαν θύματα.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένταση στο Ισραήλ με επίκεντρο το Όρος του Ναού στα Ιεροσόλυμα, όπου οι μουσουλμάνοι έχουν χτίσει εδώ και πολλούς αιώνες τα τζαμιά τους πάνω στα ερείπια του αρχαίου ναού των Εβραίων. Οι μουσουλμάνοι θέλουν την Ακρόπολη των Ιεροσολύμων αποκλειστικά δικό τους τόπο λατρείας, ενώ είναι γνωστό ότι αποτελεί τον ιερότερο τόπο του Ισραήλ, και δεν επιτρέπουν στους Ισραηλινούς και τους Εβραίους της διασποράς να προσευχηθούν εκεί που κάποτε στεκόταν ο ναός τους.

Φανατικοί μουσουλμάνοι και Ισραηλινοί αστυνομικοί έχουν συγκρουστεί πολλές φορές στην πλατεία των τζαμιών. Η ένταση τροφοδοτεί τους ακραίους και εξτρεμιστές ιμάμηδες που καλούν σε τζιχάντ για την απελευθέρωση των Ιεροσολύμων από τους Ισραηλινούς.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου