Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΟΥΝ ΣΤΟ DEBATE ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ;

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην συνάντηση που είχαν ο Θόδωρος Μιχόπουλος και ο Γιώργος Κυρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ με την Πηνελόπη Γαβρά και τον Κώστα Καραγκούνη από τη ΝΔ, θα υπάρξουν αλλαγές στο στήσιμο του ντιμπέιτ  ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για το τηλεοπτικό κοινό.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα της Συγγρού ζήτησε το σκηνικό να είναι παρόμοιο με εκείνο του 2009 όταν οι Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου ήταν όρθιοι, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δεν ήταν σύμφωνος με αυτή την τακτική.

Οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν θα είναι οι εξής:

• Ώρα έναρξης 22:00.

• Διάρκεια περίπου 2 ώρες.

H NΔ προτείνει οι δύο πολιτικοί να είναι όρθιοι. Επιφυλάξεις από ΣΥΡΙΖΑ.

• Θα επιτρέπεται ο απευθείας διάλογος μεταξύ Τσίπρα – Μεϊμαράκη.

•Αυξάνεται ο χρόνος των ερωτήσεων των δημοσιογράφων και των απαντήσεων από τους πολιτικούς αρχηγούς.

• Ο κάθε δημοσιογράφος θα ολοκληρώνει με τις ερωτήσεις του από μια ενότητα.

• Θα υπάρξουν 2 ή 3 διαφημιστικά διαλείμματα.

Ορισμένες λεπτομέρειες αλλαγών θα συζητηθούν εντός του Σαββατοκύριακου μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που θα υπάρξει μεταξύ των δύο κομμάτων καθώς ο κ. Μεϊμαράκης με τους συνεργάτες του θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο μοναδικός όρος της ΝΔ είναι να υπάρξει διάλογος μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, κάτι με το οποίο συμφώνησε  ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η στάση των πολιτικών αρχηγών θα είναι η εξής: Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπεραμυνθεί με συγκεκριμένα νούμερα για μία ακόμη φορά της συμφωνίας και της σκληρής διαπραγμάτευσης, επίσης, θα θέσει διλήμματα στο εκλογικό σώμα, μεγενθύνοντας το χάσμα για το παλαιό και το νέο στο πολιτικό σύστημα και τέλος να θέσει τους πολίτες προ του διλήμματος εάν θα ψηφίσουν για να διαπραγματευθεί την απομείωση του χρέους τον πολιτικό αρχηγό του κόμματος που ισχυριζόταν μέχρι πριν λίγους μήνες ότι είναι βιώσιμο και δεν χρειάζεται αναδιάρθρωση.

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης θα διατηρήσει το πιο λαϊκό στυλ που έχει και θα αναδείξει την «καθεστωτική αλαζονεία» που επιδεικνύει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κατηγορεί η μεριά της ΝΔ. Κλείνοντας, θα επιχειρήσει να επιφέρει πλήγματα στον Αλέξη Τσίπρα μέσα από αναφορές στις επιπτώσεις της «περήφανης διαπραγμάτευσης των επτά μηνών»
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου