Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΓΙΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ!

 

Πέντε κιβώτια που περιείχαν 46 κιλά χρυσού, 142 κιλά πλατίνας και 515 κιλά άλλων μετάλλων.  Αναφέρεται ως «ο χρυσός της Ολυμπιακής». Όμως η Ολυμπιακή είχε το ρόλο του απλού μεταφορέα. Επομένως θέμα για έρευνα είναι ποιά ακριβώς είναι η προέλευση του χρυσού, της πλατίνας και των άλλων μετάλλων.

Όλα αυτά τα κιβώτια έκαναν φτερά,  ως να ήταν …φτερά και πούπουλα τους πρώτους μήνες του 2002..Στην υπόθεση ενεπλάκη η Ολυμπιακή Αεροπορία, τους υπεύθυνους της οποίας επιχείρησαν να κατηγορήσουν οι δράστες, καθώς το φορτίο εμφανίστηκε με πλαστογραφημένα χαρτιά ότι «ταξίδεψε» μέσω του εθνικού αερομεταφορέα.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο ασφαλιστικές εταιρείες-κολοσσοί της Αγγλίας και του Βελγίου, οι οποίες κλήθηκαν να πληρώσουν για την εξαφάνιση του χρυσού 3.000.000 δολάρια.

 Από το κόλπο… στο εδώλιο.Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί πέντε Έλληνες, εκ των οποίων ο ένας φυγοδικεί, για κακουργηματική πλαστογραφία, ψευδείς βεβαιώσεις και ηθική αυτουργία ή συνεργία στις πράξεις. Πρόκειται για έναν υπάλληλο της Ολυμπιακής, έναν υπεύθυνο της εμπλεκόμενης μεταφορικής και τον οδηγό του αυτοκινήτου στο οποίο «φορτώθηκαν» τα κιβώτια, και δύο στελέχη της εταιρείας που είχε ενεργήσει ως μεσίτρια για την πώληση των πολύτιμων μετάλλων σε αμερικανική εταιρεία.

Στην απάτη εμπλέκονται και δύο υπεύθυνοι της αμερικανικής εταιρείας, εκ των οποίων ο ένας εκπροσωπείται από δικηγόρο, ενώ ο άλλος είναι άφαντος.
“Άφαντος από τα κατηγορητήρια και ο «εγκέφαλος» και αρχιδιαπλεκόμενος με το διάσημο επώνυμο…
 
Τον Μάρτιο του 2002, η ελληνική εταιρεία ανακύκλωσης μετάλλων ΕΛΒΑΝ, που εδρεύει στον Ασπρόπυργο, συμφώνησε με την εταιρεία Ferromet Ο.Ε. να ενεργήσει ως μεσίτης, για να  μεταφερθεί  στο εξωτερικό μεγάλη ποσότητα μετάλλων που είχε στην κατοχή της και είχε συμφωνηθεί πριν καιρό η πώληση.

Κατά τα επίσημα έγγραφα  αγοράστρια φαίνεται η αμερικάνικη εταιρεία  ΡΜ Recovery INC Alloys and Metals LLC και  το ποσό αγοράς εμφανίζεται στο 1.500.000 δολαρία ΗΠΑ.

Η παράδοση συμφωνήθηκε να γίνει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας OMG Α.G. and Co στο Hanau της Γερμανίας. Μεσολαβητής, ανάμεσα στην αγοράστρια εταιρεία και στην ελληνική Ferromet ορίστηκε ένας Σουηδός, κάτοικος Ηνωμένων Πολιτειών. Ως ημερομηνία εξαγωγής, ορίστηκε αρχικά η 27-3-2002 και στη συνέχεια η 4-4-2002.  

Δύο μέρες πριν, η αγοράστρια κατέβαλε, ως προκαταβολή, 900.000 δολάρια.Τα εμπορεύματα, με μέριμνα των μεσιτών, ασφαλίστηκαν, με δικαιούχο, την ΡΜ Recovery στις ασφαλιστικές «Loyd’s» του Λονδίνου, αντί 1.650.000 δολαρίων ΗΠΑ και «Naviga Ν.V., Belmarine & Henri J. Moerke Rke and Co NV», με έδρα το Βέλγιο, επίσης για το ίδιο ποσόν.

Δηλαδή τα ασφάλιστρα εμφανίζονται στο διπλάσιο ποσό της τιμής αγοράς-πώλησης!!!Μεταφορέας ανέλαβε η τότε Ολυμπιακή Αεροπορία και η παράδοση του πολύτιμου φορτίου συμφωνήθηκε να γίνει στις εγκαταστάσεις που διαθέτει η αμερικανική εταιρεία στη Γερμανία.

Το αεροπλάνο της Ολυμπιακής έφτασε στον προορισμό του, στη Φραγκφούρτη αλλά σύμφωνα με την κατηγορία σήμερα το εμπόρευμα ΔΕΝ είχε φορτωθεί στο συγκεκριμένο  δρομολόγιο.

Άφαντα τα κιβώτια… άκυρος συναγερμός.Οι αναμένοντας να τα παραλάβουν έκαναν θόρυβο και έγινε έρευνα σε όλους τους χώρους. Όμως τα κιβώτια δεν βρέθηκαν  σε κανέναν χώρο του αεροσκάφους, αλλά μόνο την  επόμενη ημέρα φαίνεται να έχει ειδοποιηθεί με e-mail ο γενικός διευθυντής εμπορευματικών μεταφορών της Ολυμπιακής…

Σύντομα διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει ένα μεγάλο κόλπο με συμμετοχή πολλών προσώπων. Οι κάμερες ασφαλείας  στον χώρο παραλαβής εμπορευμάτων της Ολυμπιακής δεν είχαν καταγράψει παραλαβή των επίμαχων κιβωτίων

Κατά τρόπο μαφιόζικο όμως φαίνονται να είχαν συνταχθεί έγγραφα (φορτωτική και δήλωση αποστολέα SLI) που πιστοποιούσαν, ότι όχι μόνον είχαν παραληφθεί τα κιβώτια με το χρυσό, την πλατίνα και τα μέταλλα, αλλά και ότι πέρασαν από τον αυστηρό ακτινολογικό έλεγχο!!!

Γι” αυτά τα έγγραφα κατηγορείται σήμερα υπάλληλος της Ολυμπιακής, τότε υπάλληλος υποδοχής εμπορευμάτων στην αποθήκη του εμπορευματικού σταθμού της Ολυμπιακής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ταξίδεψε με πλαστά έγγραφα.Σύμφωνα με τη δικογραφία, η όλη μεθόδευση δήθεν απώλειας των εμπορευμάτων ολοκληρώθηκε χωρίς ο αποστολέας(η μεσολαβήτρια εταιρεία δηλαδή) να δηλώσει ότι τα εμπορεύματα που θα ταξίδευαν ήταν αξίας ή είχαν ασφαλιστεί όπως υποχρεούτο, με σκοπό την εξαπάτηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ότι δήθεν απωλέσθηκαν με την ευθύνη της, προκειμένου να εισπράξει τα υπερδιπλάσια της αξίας ασφάλιστρα…

Στην πραγματικότητα ο θησαυρός υπεξαιρέθηκε για την είσπραξη ακριβώς της  αποζημίωσης ασφαλίστρων λόγω δήθεν απώλειας από τις ασφαλιστικές εταιρείες αλλά και από την κρατική   Ολυμπιακή, η οποία έπαιζε και στην περίπτωση αυτή το ρόλο της αγελάδας που θα την άρμεγαν με βοήθεια από»μέσα» .

Η Ολυμπιακή αν και δεν παρέλαβε ποτέ το φορτίο ,λόγω των πλαστών εγγράφων είχε την δικαιολογία  να  πληρώσει με συμβιβασμό 275.000 ευρώ στην αμερικανική εταιρεία… Οι ασφαλιστικές καλούνται να πληρώσουν ως αποζημίωση ποσό που ξεπερνά τα 3.000.000 δολάρια.

Στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκεται αλλά δεν κατηγορήθηκε ένα πανίσχυρο πρόσωπο και της νυχτερινής και της επιχειρηματικής και της πολιτικής ζωής. Διάσημος και στο εξωτερικό Έλληνας επιχειρηματίαςβρίσκεται σε σύγκρουση μαζί του στα δικαστήρια,παίρνει μέτρα ασφαλείας, δείχνει και άλλες μεγάλες υποθέσεις στις οποίες όχι μόνο εμπλέκεται αλλά κλήθηκε επίσημα και στη Δικαιοσύνη, αλλά ως τώρα πάντα είναι στον αφρό…

Η υπόθεση του χρυσού λοιπόν δεν είναι μια δικαστική υπόθεση που τώρα ήρθε στην επιφάνεια πάλι λόγω της επικείμενης δίκης, αλλά είναι  ένα σκάνδαλο ολκής αφού εμπλέκεται  κρατική εταιρεία, πλήρωσε χρήματα ο Έλληνας φορολογούμενος,μέσω αυτού του ταμείου και στην ουσία το σκάνδαλο οδηγείται σε παραγραφή γιατί σίγουρο είναι ότι «κάποιοι τα άρπαξαν χοντρά…»
Ποιοί; Ας πάνε πόρτα-πόρτα τις βίλες και θα το βρουν…
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου