Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΥΠΟ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

 

30.000 ένοπλοι άνδρες και γυναίκες είναι η δύναμη της δημοκρατικής συμμαχίας που συγκροτήθηκε στη Συρία, υπό την αιγίδα των σοσιαλιστών Κούρδων ανταρτών του YPG/YPJ και τη συμμετοχή ασσυριακών χριστιανικών πολιτοφυλακών και Αράβων δημοκρατικών ανταρτών.

Η νέα συμμαχία, που ονομάζεται Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) - και όχι Δημοκρατικές Δυνάμεις Συρίας όπως λαθεμένα γράφεται στον ελληνικό Τύπο - συγκροτήθηκε υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ, οι οποίες και την εξοπλίζουν.

Οι Αμερικανοί συνειδητοποίησαν (κάλλιο αργά παρά ποτέ) ότι το να «παίζουν» με σουνίτες ληστοσυμμορίτες στη Συρία το μόνο που κατάφεραν ήταν στην ουσία να εξοπλίζουν τους τζιχαντιστές. Βεβαίως ήταν το σχέδιο της Τουρκίας αυτό, δηλαδή να εμφανίζει τις τζιχαντιστικές συμμορίες ως «μετριοπαθείς», για να λαμβάνουν υποστήριξη από τη Δύση. Το παραμυθάκι αυτό τέλος.

Παρά τις υστερικές αντιδράσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δεν ήθελε με τίποτα οι Κούρδοι της Συρίας να εξοπλιστούν από τις ΗΠΑ, με προσωπική απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ δόθηκε η εντολή να εξοπλιστούν οι Κούρδοι σοσιαλιστές και οι δημοκρατικοί σύμμαχοί τους, χριστιανοί Ασσύριοι και μετριοπαθείς Άραβες.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου