Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

 

Σε μία προσπάθεια στήριξης της Ελλάδας στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα και η ισραηλινή κυβέρνηση προσφέρθηκαν να δώσουν φάρμακα για τους πρόσφυγες που φτάνουν στις ελληνικές ακτές κατά εκατοντάδες κάθε ημέρα. Ο 1,5 τόνος φαρμάκων στάλθηκε αεροπορικώς και παραδόθηκε στο Κέντρο Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας στη Βάρη.

Έπειτα, το υπουργείο Υγείας θα αναλάβει τη διανομή των φαρμάκων σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη όπως το κέντρο της Αθήνας, καθώς και στα ελληνικά νησιά (Λέσβος, Λέρος, Κως, Ρόδος), στα οποία έρχονται καθημερινά νέες «φουρνιές» προσφύγων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η αποστολή φαρμάκων στοχεύει στην παροχή υποστήριξης προς την ελληνική κυβέρνηση και αναγκαίας βοήθειας για τους πρόσφυγες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι εκτός από την επίσημη βοήθεια από το Ισραήλ, αποστολές ανεξάρτητων ισραηλινών ανθρωπιστικών οργανώσεων όπως είναι το IsraAID βρίσκονται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο, προσφέροντας ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη στους πρόσφυγες που καταφτάνουν στις ελληνικές ακτές σε συνεργασία με διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις όπως είναι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και η Διεθνή Οργάνωση Μετανάστευσης (ΙΟΜ).
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου