Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

 

Ο πανικός φαίνεται πως έχει εισβάλει για τα καλά στο μυαλό των αρχηγών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι βλέπουν ώρα με την ώρα τους αριθμούς τους να μειώνονται.

Οι ρωσικές και σύριες επιθέσεις, το μαζικό κύμα λιποτακτών και η αλλεπάλληλη χρήση μελών για επιθέσεις αυτοκτονίας, έχει συρρικνώσει ιδιαίτερα τις δυνάμεις του ΙΚ, το οποίο μετά από τα παιδιά-πολεμιστές, αποφάσισε να εντάξει τις γυναίκες στα τάγματα των βομβιστών αυτοκτονίας. Σύμφωνα με την ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

"Η Συρία σφάζεται σιωπηλά", είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα όπου οι τζιχαντιστές προσεγγίζουν, στρατολογούν και εκπαιδεύουν γυναίκες, με σκοπό την μετατροπή τους σε "όπλα". Η πόλη της Raqqa φαίνεται πως αποτελεί το κέντρο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, αφού οι περισσότερες γυναίκες στρατολογήθηκαν στην περιοχή. Αυτά δεν είναι παρά ορισμένα από τα περιστατικά που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων "Η Συρία σφάζεται σιωπηλά":

Γυναίκα αιγυπτιακής καταγωγής, στρατολογήθηκε στις δυνάμεις του ΙΚ, αφού της προσέφεραν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και την υπόσχεση πως θα "πάει στον παράδεισο με τον άντρα της", εάν γίνει μέλος του ISIS ως βομβιστής αυτοκτονίας. Μια γυναίκα ονόματι Farah, η οποία κατοικεί στην πόλη της Ragga, προσεγγίστηκε από τζιχαντιστές οι οποίοι απευθύνθηκαν στο πατριωτικό αίσθημα της γυναίκας, λέγοντάς της ότι την "χρειάζεται προστασία η πόλη Ragga" και πως "είναι το καθήκον της", ενώ την διαβεβαίωσαν πως το ΙΚ θα "φροντίσει την οικογένειά της μετά το θάνατό της και θα δώσει μεγάλο ποσό χρημάτων πριν από την υλοποίηση της πράξης".

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της γυναίκας, η οποία περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την σκηνή με τους τζιχαντιστές: "Προσπαθούσαν να με πείσουν να συμμετάσχω στους τζιχαντιστές, αλλά αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν ότι μου ζήτησαν να ταχθώ σε μια νέα ομάδα γυναικών, τάγμα του ISIS και η αποστολή μου δεν θα ήταν να πολεμήσω, αλλά για να πραγματοποιήσω μια αυτοκτονική πράξη στους εχθρούς του ISIS. Ο εχθρός δεν περιμένει ότι μία γυναίκα θα έκανε μία τέτοια επιχείρηση".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου