Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΡΙΠΛΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ Η ΝΔ

 

Με τριπλή διάσπαση φαίνεται να απειλείται πλεόν η ΝΔ, καθώς η δυναμική του Α.Τζιτζικώστα και το "σπονσοράρισμα" από τους "σαμαρικούς" προκαλεί τον εκνευρισμό κυρίως της πλευράς Μεϊμαράκη (αφού φαίνεται ότι ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ήδη εκτός παιχιδιού και ο Α.Γεωργιάδης μοιάζει περισσότερο για ¨λαγός" του Α.Τζιτσικώστα>

Άλλοι βουλευτές πρότειναν κάτι πιο προχωρημένο όπως συνέδριο πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου. Οι ανήκοντες στο στρατόπεδο που πιθανότατα θα κερδίσει τις εκλογές για την αρχηγία της ΝΔ, δηλαδή πρόκσεινται με τον Α.Τζιτζικώστα θέλουν να εκλεχθεί αρχηγός στις 22 Νοεμβρίου. Τώρα συναντώνται οι τέσσερις διεκδικητές οι οποίοι θα εκδόσουν στην συνέχεια κοινό ανακοινωθέν.

Σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τεράστιες "πληγές" στο κόμμα που δεν θα μπορούν να κλείσουν οι τέσσερις υποψήφιοι επιχειρούν να "χαμηλώσουν" τους τόνους. Χθες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εισέβαλε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής καταγγέλλοντας εμμέσως τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Αλλά και το γενικό διευθυντή της ΝΔ ότι ετοιμάζουν εκλογές... νοθείας ενώ τους "περιέλουσε" με πολλά "κοσμητικά" επίθετα, σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ και οι άλλοι τρεις διεκδικητές, δηλαδή οι κύριοι Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης συναντώνται, με σκοπό να επιχειρήσουν να μετατρέψουν την πολυφωνία σε αρμονία. Μετά τη συνάντησή τους, θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων υποψηφίων.

Βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Μάριος Σαλμάς ανέλαβαν πρωτοβουλία για αναβολή της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου. Ζητούν η ανάδειξη νέου αρχηγού να γίνει τον Μάρτιο του 2016 επικαλούμενοι προηγούμενη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Το επιχείρημα της συγκεκριμένης ομάδας βουλευτών, οι οποίοι υπολογίζονται περίπου σε 30, είναι ότι με όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες το κόμμα διασύρεται και γι' αυτό ζητούν να σταματήσουν οι διαδικασίες διαδοχής.

Άλλη ομάδα βουλευτών και γαλάζιων στελεχών απ' όλη την χώρα ζητούν να εκλεγεί νέος αρχηγός στις 22 Νοεμβρίου όπως έχει ήδη δρομολογηθεί (εκτιμούν δηλαδή ότι ο νέος πρόεδρος δεν θα αναδειχθεί την από την πρώτη Κυριακή των εκλογών και θα χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία). Το κείμενο υπέρ της ενότητας της Παράταξης και διεξαγωγής των εκλογών ανάδειξης προέδρου στις 22 Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό του κόμματος, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο συντάχθηκε χθες βράδυ και από το πρωί υπογράφουν χιλιάδες μέλη της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, Πρόεδροι Νομαρχιακών και νεολαίοι, σε μία προσπάθεια να εκφραστεί η βούληση της γαλάζιας βάσης για ανάδειξη αρχηγού το συντομότερο δυνατό. Διαβάστε τι αναφέρει το κείμενο των γαλάζιων στελεχών που ζητούν εκλογή νέου προέδρου στις 22 Νοεμβρίου:

«Η Νέα Δημοκρατία ιστορικά αποτελεί την Παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, αποτελώντας σταθερά του πολιτικού συστήματος εδώ και δεκαετίες. Η 41χρονη πορεία του κόμματος στηρίχθηκε στη βαθιά πίστη για τη Δημοκρατία αλλά και τη μαχητικότητα για την προάσπιση του εθνικού συμφέροντος. Σήμερα, μετά από την ήττα των εκλογών του Σεπτεμβρίου, η Παράταξη πρέπει να μείνει ενωμένη και είναι υποχρέωση όλων μας να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Για το σκοπό αυτό και έπειτα από την εντολή του κ. Ε.Μεϊμαράκη να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες διαδοχής του, είναι ζωτικό για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία εκλογής, όπως έχει ορίσει ήδη η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τις 22 Νοεμβρίου εφαρμόζοντας ρητά το Καταστατικό.

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αλλάξει και σ' αυτή την αλλαγή οφείλουμε όλοι μας να την οδηγήσουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αναγεννηθούμε». Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη κίνηση είχε γίνει και το 2009, με χιλιάδες μέλη του κόμματος να ζητούν τότε το άνοιγμα των διαδικασιών στη βάση του κόμματος.

Άλλοι βουλευτές της ΝΔ, στους οποίους κατά πληροφορίες συμπεριλαμβάνεται η Όλγα Κεφαλογιάννη, φαίνεται ότι ζητούν την διεξαγωγή συνεδρίου πριν από την εκλογή νέου προέδρου.  Γενικώς στη ΝΔ επικρατεί μια κατάσταση τριχοτόμησης. Χρειάζεται ο ηγέτης που θα ενοποιήσει την παράταξη, το ερώτημα είναι υπάρχει;
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου