Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΛΑΝΤ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος λίγο μετά τις 17.00  εχθές όπου τον υποδέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου θα διαρκέσει δύο ημέρες, ενώ κατά τη διάρκειά της θα μιλήσει και στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Πρώτος σταθμός μετά την άφιξη στο Ελ. Βενιζέλος, όπου τον υποδέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός, το Μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη, και ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ολάντ: Ανοίγουμε το θέμα του χρέους. 

Έφερα επιχειρηματίες για να επενδύσουν.Ο Γάλλος πρόεδρος ανέδειξε τρία θέματα, τόσο στις δηλώσεις που έκανε μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όσο και κατά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το θέμα του χρέους, τις επενδύσεις και το προσφυγικό. «Γνωρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα. Χρειάζονται και άλλες προσπάθειες. Το έχω πει, το επόμενο βήμα θα είναι η συζήτηση για το χρέος, βεβαίως πρέπει να ξεκινήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παυλόπουλο.

Αναφορικά με τις επενδύσεις, επεσήμανε ότι η επίσκεψή του έχει και ένα άλλο σκοπό, «να πείσουμε τις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα». «Το μήνυμα είναι σαφές αν κάποιος αγαπά την Ελλάδα έρχεται στην Ελλάδα διακοπές αλλά επενδύει και στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά. Στο ελληνικό χρέος, στο προσφυγικό και στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γάλλο πρόεδρο.

Ο κ. Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, ωστόσο επισήμανε ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε στις πολιτικές λιτότητας, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές και στο ελληνικό χρέος.

Για το προσφυγικό ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως μόνο όσοι δεν γνωρίζουν τι έχει προσφέρει ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες έχουν αιτιάσεις για τους ελληνικούς χειρισμούς. Τέλος για το Κυπριακό ανέφερε πως δεν μπορούμε να ανεχτούμε την παράταση της κατοχής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Σε σύντομες δηλώσεις που έκανε στα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ο Γάλλος πρόεδρος είπε ακόμη ότι «η Ελλάδα και Γαλλία έχουν μία κοινή ιστορία πολλών χρόνων, ότι η Γαλλία αγωνίστηκε για να μπει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αγωνίζεται και σήμερα για να παραμείνει».

Αναφέρθηκε ακόμη στο μεγάλο πρόβλημα του προσφυγικού, λέγοντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα γιατί τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα και στηρίζοντας την Ελλάδα στηρίζουμε την Ευρώπη».

Ερωτηθείς για το αν θα γίνει συζήτηση για το χρέος απάντησε ότι «ασφαλώς η Γαλλία έχει την πρόθεση να φέρει το θέμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να ελαφρύνει την Ελλάδα απ' αυτό το βάρος και η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Ο Γάλλος πρόεδρος έφτασε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατευθείαν από το αεροδρόμιο συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό. Στο μνημείο τον υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας αποδόθηκαν τιμές αρχηγού κράτους από άγημα των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στη συνέχεια κατέθεσε στέφανο και τήρησε ενός λεπτού σιγή. Η Φιλαρμονική του Πολεμικού Ναυτικού ανέκρουσε τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών και στη συνέχεια ο κ. Ολάντ επιθεώρησε το άγημα μαζί με τον πρωθυπουργό και αποχώρησε για το Προεδρικό Μέγαρο.

Η ατζέντα. Ανάμεσα στα θέματα της ατζέντας των συνομιλιών είναι ζητήματα που αφορούν τις τράπεζες και συνολικά τον χρηματοπιστωτικό τομέα, θέματα επενδύσεων, η αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ, αλλά και συνέργειες στον πολιτισμό.

Στο πρόγραμμα της επίσκεψης υπάρχουν δύο «διευρυμένες συνομιλίες», με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πέμπτη και τον Πρωθυπουργό την Παρασκευή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Φρανσουά Ολάντ έρχεται στην Αθήνα μαζί με πολλούς υπουργούς του και περίπου 70 Γάλλους επιχειρηματίες. Η επίσημη αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα

Υπουργοί:
Ο Μισέλ Σαπέν, υπουργός οικονομικών, η Ναζάτ Βαλό- Μπελκασέμ υπουργός παιδείας, η Φλέρ Πελερέν υπουργός πολιτισμού και ο γ.γ. αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά θέματα Αρλέμ Ντεζίρ.

Kοινοβουλευτικοί :
-η Ντανιέλ Ορουά (Auroi) πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων στο γαλλικό κοινοβούλιο.
-η Μαριέττα Καραμανλή, αντιπρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και πρόεδρος της ομάδας Γάλλο-Ελληνικής φιλίας στο Κοινοβούλιο.
-ο Μεγιέρ Χαμπίμπ, Γάλλος βουλευτής του εξωτερικού ( εκτός Μητροπόλεως). 
-ο Ζαν Κριστόφ Καμπαντέλης, βουλευτής Παρισίων και αρχηγός του γαλλικού Σοσιαλιστικού κόμματος.
-ο Ζαν Μπιζέ, γερουσιαστής και πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων στη Γερουσία.
-ο Λυκ Καρβουνάς, γερουσιαστής και πρόεδρος της ομάδας Γάλλο-Ελληνικής φιλίας στη Γερουσία.
-η Περβάνς Μπερές, ευρωβουλευτής και πρόεδρος της αντιπροσωπείας των Γάλλων σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αρχηγοί Επιχειρήσεων :
-Πιέρ Κοπέ (Coppey) Γενικός εκπρόσωπος της VINCI (εταιρεία κατασκευών, αυτοκινητόδρομοι, πάρκιν κλπ).
-Φιλίπ Ντελέρ (Delleur) πρόεδρος του διεθνούς τμήματος της Alstom (Μεταφορικά μέσα, τραίνα, μετρό κλπ και παραγωγή ενέργειας (μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).
-Ερίκ Γκεμπαλί (Ghebali) Διευθυντής του τμήματος διεθνούς ανάπτυξης της SUEZ Environnement που είναι διεθνώς η δεύτερη εταιρεία διαχείρισης υδάτων.
-Θωμάς Μπρέτ, Αναπληρωτής διευθυντής της BIC (στυλό, ξυραφάκια, αναπτήρες, ιστιοσανίδες κ.α.).
-Πάρις Μουράτογλου, πρόεδρος EREN (φυσικοί πόροι, ανανεώσιμες πηγές).

Προσωπικότητες:
 -Ζαν Λουϊ Μπορλό, πρώην υπουργός και πρόεδρος του Ιδρύματος Ενέργειας στην Αφρική.
-Μπρούνο Μπεζάρ Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών.
-Μπρούνο Ντελαέ, πρώην πρέσβυς στην Ελλάδα
-Λουϊ Σβέιτζερ, Γενικός επίτροπος επενδύσεων
-Ζαν Λουί Λε Γκάλ, πρόεδρος του CNES (Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών).

Όλες οι εξελίξεις.«Ξέρω τι υπέστη ο ελληνικός λαός με την κρίση, χρειαζόταν κουράγιο και θάρρος να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Η Γαλλία ήταν στο πλευρό της Ελλάδας, έχουμε κοινές αξίες.

Μετά από αυτή τη φάση που ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου η Γαλλία θα είναι δίπλα στην Ελλάδα για να τη στηρίζει» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Παρασκευής.

Ο ίδιος είπε πως ήρθε στη χώρα μας με Γάλλους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. «Η αλληλεγγύη δεν είναι μόνο λόγια, χρειάζεται και πράξεις, είναι πολύ σημαντικό να επενδύσουμε στην ανάπτυξη» τόνισε.

Από πλευράς του, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι οι όλες οι δυνάμεις που θέλουν την Ευρώπη των αξιών, πρέπει να δώσουν ένα κοινό αγώνα. «Θεωρώ ότι το μήνυμα της επίσκεψής είναι η δημοκρατία και η συνοχή στην Ευρώπη» τόνισε.

Χθες Πέμπτη ο Γάλλος πρόεδρος, τόσο ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, όσο και στις σύντομες δηλώσεις του μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αλλά και στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν στο Προεδρικό Μέγαρο, έκανε αναφορές στο θέμα του χρέους, στις επενδύσεις και στο προσφυγικό.

«Γνωρίζουμε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν λάβει χώρα. Χρειάζονται και άλλες προσπάθειες. Το έχω πει, το επόμενο βήμα θα είναι η συζήτηση για το χρέος, βεβαίως πρέπει να ξεκινήσει» είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος συνοδεύεται από αρκετούς επιχειρηματίες.

Σήμερα Παρασκευή το πρόγραμμα του κ. Ολάντ ξεκίνησε από νωρίς. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του στη Βουλή που είναι προγραμματισμένη για τις 12:15.

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Γάλλος πρόεδρος κατευθύνονται προς τη Βουλή όπου ο κ. Ολάντ θα εκφωνήσει την ομιλία του.

Ολάντ: Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι οτι έχει εγκαταλειφθεί η ιδέα του Grexit και η απόφαση μου φαίνεται αμετάκλητη. Πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις για να μην επανέλθει αυτή η συζήτηση.

Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου Τσίπρα - Ολάντ.
Τσίπρας για επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία: Έχουμε κοινά αισθήματα αλληλεγγύης προς την κ.Μέρκελ και το γερμανικό λαό για τον τρόπο που χειρίστηκε το προσφυγικό κάτι που άλλες χώρες δεν έκαναν. Χωρίς Γερμανία δεν υπάρχει ΕΕ.

Η συνεννόηση με την Τουρκία πρέπει να είναι ουσιαστική. Γιατί εάν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στις ακτές της Τουρκίας τότε είναι εφικτό να περιορίσουμε την μεταναστευτική ροή. Είμαστε θετικοί στην προσέγγιση της ΕΕ στην Τουρκία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ολάντ: Οι δεσμεύσεις ισχύουν και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Όταν θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση πρέπει να αρχίσει η συζήτηση για ελάφρυνση του χρέους H Ελλάδα είναι ισότιμος εταίρος κι όχι κατάδικος που εκτίει κάποια ποινή. Σεβόμαστε τους κανόνες, αλλά απαιτούμε και σεβασμό.

Τσίπρας: Αναφέρθηκα πριν στην προσπάθεια κάποιων να βάλουν ξανά το ζήτημα Grexit. Η μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε μια αρένα κατασχέσεων δεν γίνεται δεκτό. Μέχρι το τέλος του Νοέμβρη θα έχουμε υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις μας. Η επιτυχία της Ελλάδας είναι και επιτυχία της Ευρώπης

Τσίπρας: Άλλο πράγμα να τηρούμε τα συμφωνηθέντα και άλλο να θεωρούν κάποιοι ότι είμαστε κατάδικοι και εκτίουμε κάποια ποινή. Δεν είμαστε κατάδικοι

Τσίπρας: Η Ελλάδα είχε προχωρήσει πολύ γρήγορα με την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Τηρούμε τις διεθνείς μας δεσμεύσεις όμως απαιτούμε όλα όσα έρχονται ως επιστέγασμα αυτών των προσπαθειών να στηριχθούν στο ακέραιο

Απάντηση σε ερώτηση: Ολάντ: Φυσικά και η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της άλλωστε δεν το αμφισβητεί και την ίδια. Όμως πρέπει να υπάρξει μια ευελιξία

Αυτά τα δάνεια τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά μια απειλή για τις οικογένειες πρέπει να ξαναδούμε πιο είναι το όριο για να αποφευχθούν κατασχέσεις.
Η Ελλάδα μόνο εάν τηρήσει τις δεσμεύσεις θα ξεκινήσει μια διαπραγμάτευση του χρέους

Ερωτήσεις προς τους δύο ηγέτες

Ολάντ για Κύπρο: Η Κύπρος στηρίζει το διάλογο. Όλες οι προσπάθειες πρέπει να στηριχθούν και ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει πολύ καλές προτάσεις.

Για τη Συρία: Το καθεστώς του Ασάντ προκαλεί το πρόβλημα. Θέλουμε διάλογο αλλά με σαφείς όρους. Πρέπει να σταματήσει να πλήττει τον λαό. Όπως και να έχει ο Άσαντ δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία

Ολάντ για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα είναι η αιχμή του δόρατος στην Ευρώπη. Πρέπει να δράσουμε γι' αυτό και πρέπει να δημιουργήσουμε τα hot spots να στηρίξουμε με ανθρώπινο δυναμικό οικονομικά και με εξοπλισμό την Ελλάδα για να υποδεχθούμε αυτούς που πρέπει να υποδεχθούμε και να δώσουμε άσυλο σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται.

Πρέπει να κινητοποιηθεί και η Τουρκία και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να φυλάσσει τα σύνορά της. Πρέπει βέβαια να στηρίξουμε και οικονομικά την Τουρκία.
Η Ελλάδα έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό βάρος αυτής της σημαντικής ευθύνης. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αλληλεγγύη που δείχνει η Ελλάδα όπως και η Ελλάδα δεν πρέπει να αμφισβητεί την αλληλεγγύη από πλευράς των εταίρων της.

Ολάντ: Πρέπει όλη η Ευρώπη να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Όμως πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.Αυτό είναι το συμφέρον της Ευρώπης και της Ελλάδας εάν η φυσικά η Ελλάδα το επιθυμεί. Άλλωστε υπογράψαμε σχετική συμφωνία. Είναι μια επίσκεψη φιλίας και εκφράζουμε τη βούλησή μας για συνεργασία

Ολάντ: Η Γαλλία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα γιατί συνεχίζονται οι συζητήσεις για την αξιολόγηση. Θα πρέπει να ακούσουμε τους Έλληνες ότι θέλουν να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία πρέπει να επανέλθει η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη στη χώρα για να έλθει κοινωνική ειρήνη και επενδύσεις στη χώρα

Ολάντ. Η Γαλλία ήταν στο πλευρό της Ελλάδας ιστορικά και παρέμεινε και στην περίοδο των συζητήσεων για το πρόγραμμα στήριξης. Ξέρω τι περνάει ο ελληνικός λαός και γι' αυτό και η Γαλλία στάθηκε στο πλευρό της Ελλάδας.

Γι' αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ασταμάτητος στις προσπάθειες του. Χαιρετίζω την απόφαση της κυβέρνησης να κρατήσει αυτή τη στάση για να διεκδικήσει αυτή τη στήριξη.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε την ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ο πρώτος που το είπε ο στρατηγός Ντε Γκόλ

Ο Ολάντ μιλά για το τραγικό δυστύχημα στη Γαλλία με τους τουλάχιστον 40 νεκρούς και απηύθυνε συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων

Τσίπρας: Για Κυπριακό. Συμφωνήσαμε σε μια λύση για όλο τον κυπριακό λαό χωρίς εγγυητές με τερματισμό της κατοχής και την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων

Τσίπρας: Συμφωνήσαμε στην προώθηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας αλλά συντεταγμένα και όχι αλά κάρτ και με εκπτώσεις Όποιοι σήμερα προχωρούν σε νέες ευθείες παρεμβάσεις κατά της επιτυχίας του ελληνικού προγράμματος στοχεύουν στη διαίρεση της Ευρώπης.

Τσίπρας: Η Γαλλία είναι εταίρος στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε αυτούς του κινδύνους. Μπορεί να προσφέρει στον αγώνα μας. Σήμερα Τσακαλώτος και Σαπέν υπέγραψαν συμφωνία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκηση. Επίσης υπογράψαμε συμφωνία για την ανάπτυξη

Τσίπρας: Υπάρχουν παρεμβάσεις που στόχο έχουν τη διαίρεση. Πρέπει κάποιοι να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα υπέγρραψε συμφωνία και όχι σύμφωνο παράδοσης της εθνικής κυριαρχίας της.

Τσίπρας: Ο Φ. Ολάντ ήρθε σε μια στιγμή που έχει ανάγκη η Ελλάδα, να μετατραπεί από μέρος της κρίσης των κύκλων της κρίσης σε μέρος της λύσης. Πιστεύουμε ότι τόσο η οικονομική κρίση όσο και η κρίση αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή και η προσφυγική κρίση πρέπει να αντιμετωπιστούν από κοινού. Ευελπιστούμε η Ελλάδα να αναδειχτεί ως μια χώρα πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και παράγοντας διαχείρισης και επίλυσης των κρίσεων.

Τον Ιούλιο περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά αυτές ενώνουν τους ανθρώπους. Σε αυτές τις δύσκολες χώρες ο Φρανσουά ήταν ένας από αυτούς που με έπεισαν ότι πρέπει να δεχτώ δύσκολο συμβιβασμό. Αποφασίσαμε αυτό με στόχο να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη σε πείσμα συντηρητικών δυνάμεων που είχαν σχέδιο διαίρεσης, που δεν έχουν εγκαταλείψει

Τσίπρας: Απομένει μέρος της κρίσης να μετατραπεί σε λύση.

Τσίπρας: Η σημερινή επίσκεψη του φίλου μας του Φρανσουά και η υπογραφή της σημερινής κοινής διακήρυξης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην πολύχρονη παραδοσιακή σχέση φιλίας

Συνάντηση Πρωθυπουργού με Πρόεδρο Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ. Κατόπιν αιτήματός της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε σήμερα με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Η συνάντηση έγινε στη Γαλλική Πρεσβεία και η διήρκησε περίπου 25 λεπτά και εικάζεται πως αυτή ήταν η αιτία που ο κ. Ολάντ καθυστέρησε 10 λεπτά στο ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά διαβεβαίωσε τον κ. Φρανσουά Ολάντ πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει τις αναπτυξιακές προσπάθειες και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες όχι όμως και τα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Πέμπτη:16:50-Άφιξη της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. François Hollande και της επίσημης αντιπροσωπείας στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Υποδοχή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.Αναχώρηση της Α.Ε. του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
17:20 Άφιξη στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
17:20–17:40:Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας συνοδεύεται από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Υποδοχή από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Τελετή κατάθεσης στεφάνου.
17:40-Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Προεδρικό Μέγαρο.
17:45-Επίσημη τελετή υποδοχής τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
18:00–18:30-Κατ’ ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
18:30–19:00-Διευρυμένες συνομιλίες δύο αντιπροσωπειών.
19:00–19:10-Τελετή παρασημοφόρησης.
19:10-Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. François Hollande και της επίσημης αντιπροσωπείας για το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».
19:50-Αναχώρηση των μελών της επίσημης αντιπροσωπείας για το Προεδρικό Μέγαρο.
19:55-Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας για το Προεδρικό Μέγαρο.
20:00–21:30-Επίσημο δείπνο
Παρασκευή-08:30:Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της επίσημης αντιπροσωπείας για την Πρεσβεία της Γαλλίας.
08:30–09:30-Συνάντηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας με επιχειρηματίες.
09:40-Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Μέγαρο Μαξίμου.
09:45-Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.
Διευρυμένες συνομιλίες.
Υπογραφή Κοινής Δήλωσης.
Κοινή συνέντευξη Τύπου.
11:55-Αναχώρηση του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Κοινοβούλιο.
12:15–12:45-Ομιλία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στο Κοινοβούλιο.
12:55-Αναχώρηση του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Μουσείο της Ακρόπολης.
13:05-13:25-Περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.
13:30–14:50-Γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας που παραθέτει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
14:55-Αναχώρηση του Γάλλου Προέδρου και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
15:00-Τελετή ανακήρυξης του Φρανσουά Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
16:00-Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας για τη Γαλλική Σχολή Αθηνών.
16:10–17:30-Συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας.
17:30–18:30-Επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών «Κοράλλια».
18:30-Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
18:50-Άφιξη. Προπομπή από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
19:00-Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. François Hollande και της επίσημης αντιπροσωπείας για το Παρίσι με ειδική πτήση.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου