Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΡΩΣΙΑ ΙΡΑΝ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΚΑΙ ΆΣΑΝΤ ΚΑΤΑ ΣΥΡΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

 

Από εδάφους και αέρος, στο νότιο Χαλέπι. Ο συριακός στρατός διευρύνει την αντεπίθεσή του με την υποστήριξη της αεροπορικής εκστρατείας της Μόσχας, η οποία άρχισε πριν από δύο εβδομάδες.

Σύροι στρατιώτες και οι Ιρανοί και Λιβανέζοι σύμμαχοί τους, υποστηριζόμενοι από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, επιτέθηκαν σε αντάρτες μαχητές νότια του Χαλεπίου, δήλωσε πηγή στη Συρία και οργάνωση καταγραφής της εξέλιξης του πολέμου. 

Ο συριακός στρατός διευρύνει την αντεπίθεσή του με την υποστήριξη της αεροπορικής εκστρατείας της Μόσχας, η οποία άρχισε πριν από δύο εβδομάδες. «Η στρατιωτική επιχείρηση έχει αρχίσει στην ύπαιθρο νότια του Χαλεπίου», δήλωσε φιλοκυβερνητική πηγή στη Συρία.

Ο Ράμι Αμπντουλραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ότι σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις κοντά στην περιοχή Τζέμπελ Αζάν, περίπου 12 χιλιόμετρα νότια της πόλης Χαλέπι, τον έλεγχο της οποίας μοιράζονται οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι αντάρτες.

Η περιοχή την οποία έχουν βάλει στο στόχαστρο ο στρατός και τα ρωσικά αεριωθούμενα βρίσκεται κοντά στον κύριο δρόμο που κατευθύνεται νότια προς την πρωτεύουσα Δαμασκό, είπε ο κ. Αμπντουλραχμάν.

Αφότου η Ρωσία εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές, στις 30 Σεπτεμβρίου, σε υποστήριξη του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο στρατός έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες στη δυτική Συρία, περιλαμβανομένου και ενός θύλακα των ανταρτών βόρεια της Χομς και περιοχών των επαρχιών Χάμα, Ιντλίμπ και Λαττάκειας, τις οποίες κατέλαβαν οι αντάρτες το καλοκαίρι.

Το τηλεοπτικό κανάλι al-Mayadeen, το οποίο εδρεύει στη Βηρυτό του Λιβάνου, μετέδωσε ότι ο συριακός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα νότια του Χαλεπίου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου