Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

 

Μετά από την ανακοίνωση του βρετανικού MI5 σχετικά με τους φόβους για ενδεχόμενα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη, τώρα και η Ρωσία δείχνει να συμμερίζεται τους ίδιους φόβους, με την διαφορά πως πρώτος στόχος των τζιχαντιστών πρόκειται να αποτελέσει η Κεντρική Ασία.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, παρατηρείται υψηλή συγκέντρωση μελών του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια σύνορα του Αφγανιστάν, τα οποία όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμα να εισβάλουν στις γειτονικές χώρες. Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι τζιχαντιστές της ISIS δεν δρουν μονάχοι, καθώς στο πλευρό τους βρίσκονται διάφορες εγκληματικές οργανώσεις των Ταλιμπάν, των οποίων η βοήθεια αποδείχθηκε πολύτιμη για την μεταφορά των τζιχαντιστών στα σύνορα.

Συγκεκριμένα τα κράτη που κινδυνεύουν άμεσα από την Ισλαμική εισβολή είναι τα: Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν, Ουζμπεκιστάν, Αφγανιστάν, Σινγιάνγκ, αλλά και η Περιφέρεια των Ουιγούρων στην Κίνα. Η συγκεκριμένη κίνηση έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Ρώσο πρόεδρο, αφού η επέλαση των Ισλαμικών στρατευμάτων θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα πρώην σοβιετικά κράτη Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν και Τατζικιστάν, τα οποία πέραν από το γεγονός ότι είναι ακόμα υπόχρεα στη Μόσχα, αποτελούν και εναλλακτικές διαδρομές για τα ρωσικά στρατεύματα στην Μ. Ανατολή.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εισβολής των τζιχαντιστών στην κεντρική Ασία είχε ξανακάνει λόγο ο Βλάντιμιρ Πούτιν, προειδοποιώντας τα πρώην σοβιετικά έθνη να είναι προετοιμασμένα να δράσουν από κοινού για να αποκρούσουν πιθανή επίθεση από το ISIS.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου