Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Παρουσία βουλευτών και στελεχών της ΝΔ αλλά και με ένα πρόσωπο έκπληξη, εγκαινίασε χθες ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, ο Περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολος Τζιτζικώστας, τα γραφεία του στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Πανεπιστημίου 39.

«Σήμερα είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε τη ΝΔ. Αλλάζουμε πρώτοι εμείς, για να εμπνεύσουμε μετά όλη τη χώρα». «Να απαλλαγούμε πια από το ψεύτικο όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει γίνει εφιάλτης.Ξεκινάμε όλοι μαζί τη μεγάλη προσπάθεια με τους πολίτες, για τους πολίτες».

Νέες προειδοποιήσεις προς την ευρωζώνη και την Αθήνα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τους στόχους του ελληνικού προγράμματος αλλά και την ανάγκη άμεσης υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων, στέλνει τις τελευταίες ημέρες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Με... Λερναία Ύδρα παρομοίασε τη διαφθορά ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεών του, χθες, στη Βουλή.«Η διαφθορά είναι βδέλλα που μας απομυζά όλους και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτήν. Είναι, όμως, και Λερναία Ύδρα - ένα κεφάλι κόβεις, τρία εμφανίζονται. (...)

Είναι απαραίτητη, λοιπόν, για την εξουδετέρωση της διαφθοράς και της διαπλοκής η συνδρομή όλου του πολιτικού συστήματος. Η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής δεν είναι στοίχημα, γιατί το στοίχημα ενέχει το στοιχείο της αβεβαιότητας.

Είναι ιστορική επιταγή, είναι λαϊκή εντολή, είναι δέσμευση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. Επομένως, είναι μοναδική ευκαιρία να απαλλαγούμε από τη γάγγραινα αυτή» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος ζητά από τη Συμμαχία να δημιουργηθούν ασφαλείς ζώνες ώστε να γυρίσουν όσοι ζητούν ένα αύριο στην Ευρώπη και να μην απομακρυνθούν άλλοι από τις εστίες τους, τονίζοντας ότι η Ευρώπη αδυνατεί πλέον να τους απορροφήσει όλους.

Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιείται η πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από τους συνολικά 160.000 όπως έχει συμφωνηθεί. Η πρώτη αυτή εφαρμογή του μέτρου αφορά τη μετακίνηση πολιτών της Ερυθραίας από την Ιταλία στη Σουηδία, η οποία θα γίνει παρουσία του επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, του υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν και του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Οι τρεις θα συναντηθούν με την πρώτη ομάδα των αιτούντων άσυλο από την Ερυθραία πριν από την αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο Ciampino της Ρώμης για τη Σουηδία, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούν την περιοχή hotspot στη Λαμπεντούζα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου