Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ;

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ακόμη φορά η Ελλάδα έζησε  τον πυρετό μιας γενικής πανελλαδικής απεργίας. Αυτός και ο λόγος που χθες «παρέλυσε» ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που είχαν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

«Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα. Όλοι και όλες μαζί αρκεί να το πιστέψουμε. Αρκεί ο καθένας και η καθεμία από εμάς να επιλέξουμε τι είδους ασφάλεια θέλουμε. Κοινωνική ασφάλεια ή ασφάλεια του καναπέ;», υπογραμμίζει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της η οποία κάλεσε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων», αναφέρει, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, η οποία επίσης κάλεσε κι αυτή σε συγκέντρωση τους εργαζόμενους στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Δεν μας παραξένεψε βέβαια και η… παραξενιά του ΠΑΜΕ που κάλεσε τους απεργούς σε συγκέντρωση στην Ομόνοια, ενώ παράλληλα, πραγματοποίησε κι άλλες συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Και ποιοι δεν συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία; Σχεδόν οι πάντες!.. Μετρό, Λεωφορεία, Ηλεκτρικός-Τραμ, Τρένα ΟΣΕ, Λιμάνια, Πτήσεις, Νοσοκομεία, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Μουσεία, Αρχαιολογικοί Χώροι, Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα! Όλοι αυτοί που είδαν το πορτοφόλι τους όχι απλώς να μειώνεται, αλλά να εξανεμίζεται!

Ας μην αυταπατώμεθα!.. Ό,τι και να επινοεί η ελληνική κυβέρνηση για να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις του κόσμου, όσο κι αν καλεί τον κοσμάκη (που τον κορόϊδεψε προεκλογικά για να του αρπάξει την ψήφο) να κατέλθει στην πανελλαδική απεργία εναντίον του … εαυτού της, το ψέμα, όπως λέει ο λαός, έχει κοντά ποδάρια! 

Μια απεργία, όσο κι αν δικαιολογούνται ορισμένοι, είναι όπλο των διαδηλωτών και όχι της κυβέρνησης! Ας αφήσουν τα επινοήματα και τις σοφιστείες! Το όπλο της κυβέρνησης είναι να κυβερνά σωστά και να μην οδηγεί τους εργαζόμενους σε απεργία! Τα πράγματα, λοιπόν, στριμώχτηκαν πολύ!.. 

Ο 41χρονος Έλληνας πρωθυπουργός, που άλλοτε ήταν μεταξύ των διαμαρτυρόμενων εναντίον της λιτότητας στις προηγούμενες γενικές απεργίες, και τώρα έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές ώστε να εκταμιευθούν τα κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ, που θα κατευθυνθούν στις τράπεζες, δυστυχώς βλέπει το πολιτικό του κεφάλαιο να λιγοστεύει. Και αυτό το λένε πολλοί, σε ελληνικά και ξένα μέσα.

«Οι οικονομικές πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσει ο Τσίπρας είναι πολύ σκληρότερες απ' ό,τι δικαιολογείται, όπως είναι και σκληρότερες απ' ό,τι θα ήταν αν δεν υπήρχαν αυτοί οι επτά μήνες ακρασφαλούς διπλωματίας και ακραίας πολιτικής αβεβαιότητας», σημειώνει ο κ. Μανώλης Γαλενιάνος, καθηγητής Οικονομικων στο Royal Holloway, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

«Αυτό δεν ήταν αναγκαίο, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, με την κυβέρνηση τώρα να πρέπει να εφαρμόσει βαθύτερες περικοπές προκειμένου να επιτύχει τους φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους», επισημαίνει ο ίδιος.

Πριν η Ελλάδα έχει πρόσβαση σε επιπλέον έκτακτα δάνεια προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του προϋπολογισμού το επόμενο έτος, θα απαιτηθούν νέα μέτρα λιτότητας, με τη ΓΣΕΕ να σημειώνει ότι αυτά θα φέρουν «τιμωρητική λιτότητα, φτώχεια και εξαθλίωση» σε μια χώρα που περίπου το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού βρίσκεται χωρίς δουλειά. Κι όχι μόνο!

Υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης, καθώς διαφαίνονται περικοπές συντάξεων και αυξήσεις φόρων, σημειώνει η κ. Σωτηρία Θεοδωροπούλου, ερευνήτρια στο Ευρωπαϊκό Συνδικαλιστικό Ινστιτούτο στις Βρυξέλλες! Αλλά, να ήσαν μόνο αυτά; Βρέθηκε από πάνω και «ο από μηχανής θεός» του Άδωνι Γεωργιάδη προερχόμενος όχι από την «ανάλγητη και απάνθρωπη νεοφιλελεύθερη παράταξη», αλλά (άκουσον, άκουσον!) από τον … Σύριζα! 

Ούτε λίγοι ούτε πολύ, ο βουλευτής Τρικάλων του Σύριζα κ. Χρήστος Σιμορέλης, σύμφωνα με δημοσίευμα του “thetoc.gr” φέρεται να δήλωσε στον Σκάϊ τo εξής: «Και να μην υπήρχε το μνημόνιο έπρεπε να το έχουμε εφεύρει» (!!!).

Άλλο που δεν ήθελε η Ευγενία Μανωλίδου, η σύζυγος του Άδωνι Γεωργιάδη, που «άρπαξε» τη δήλωση του εν λόγω βουλευτή και την έκανε αμέσως παντιέρα, σημαία και λάβαρο στην δική της σελίδα μέσα στο facebook, που φέρει το λογότυπο «Ευγενία Καραγιαννίδου». 

Λοιπόν. Και για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους: Εάν η σημερινή κυβέρνηση δεν συνέλθει και διανοηθεί να υπογράψει την παντελή εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, δήθεν στο όνομα ενός εξορθολογισμού, όπου τα βάρη δεν θα τα σηκώσουν οι έχοντες και κατέχοντες (οι πλούσιοι δηλαδή που θησαύρισαν όλα αυτά τα χρόνια και έβγαλαν τα λεφτά τους στο Εξωτερικό). 

Άλλά οι φτωχοί συνταξιούχοι, που θα ενισχύσουν με τη δική τους σύνταξη τούς περισσότερο φτωχούς, ο κ. Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, θ’ αρχίσει να μετράει το τέλος της πολιτικής του ύπαρξης! Και το τέλος αυτό θα είναι πολύ οδυνηρό!.. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου