Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΡΩΣΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ

  

Η Ρωσία μέσω του αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν, υπέβαλε αίτημα για καλύτερο συντονισμό από όλες τις διαφορετικές δυνάμεις στην μάχη για την καταπολέμηση των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Είχε προηγηθεί δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας ότι «η προϋπόθεση να απομακρυνθεί ο Άσαντ ως προϋπόθεση για τον συντονισμό της ενότητας στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστών είναι απαράδεκτη».

Πριν δύο μήνες είχε απορριφθεί ανάλογο αίτημα των Ρώσων, από τις αντιπροσωπείες των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλία στον ΟΗΕ, που είχαν θέσει ως όρο «να μη συμμετέχει ο Άσαντ στον πόλεμο εναντίον του Χαλιφάτου».

Η τοποθέτηση βόμβας στην πτήση A321 πάνω από το Σινά, «είναι επίθεση εναντίον της Ρωσίας και είναι δικαίωμα της χώρας να αμυνθεί με όλα τα μέσα», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκεί Λαβρόφ.

Για να προσθέσει: «Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν αποτελεί ένδειξη επίθεσης σε εθνικό επίπεδο».  Το σχόλιο αυτό του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών έγινε στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Λιβανέζο ομόλογό του στη Μόσχα.

Στη Μόσχα, εξακολουθούν να φτάνουν πληροφορίες από τις διεθνείς υπηρεσίες που μελέτησαν τα στοιχεία από την αεροπορική τραγωδία που προκάλεσε η βόμβα στο ρωσικό επιβατικό πάνω από το Σινά. «Για προφανείς λόγους οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν» είπε ο Λαβρόφ.

Το ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος της «Metrojet» που είχε απογειωθεί από το αιγυπτιακό αεροδρόμιο Sharm el-Sheikh με προορισμό την Αγ. Πετρούπολη στις 31 Οκτωβρίου ανατινάχθηκε εν πτήση με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 224 επιβαίνοντες σ΄αυτό. 

Είναι πλέον επιβεβαιωμένο πως το αεροσκάφος ανατινάχθηκε από βόμβα που είχαν τοποθετήσει σ΄αυτό τρομοκράτες. Οι τζιχαντιστές του Daesh (Ισλαμικό Χαλιφάτο) ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάρριψη του επιβατικού αεροσκάφους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου