Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

 

Την αντίθεση της γερμανικής κυβέρνησης και κυρίως των γερμανικών τραπεζών να γίνουν οι «Γερμανοί καταθέτες υπέγγυοι για ελληνικές τράπεζες», επισημαίνει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine (FAZ).

Το άρθρο αναφέρεται στα σχέδια της Κομισιόν για μία πανευρωπαϊκή εγγύηση τραπεζικών καταθέσεων, την οποία απορρίπτει η Γερμανία. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «την Τρίτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ θα παρουσιάσει την πρότασή του για την ψήφιση σχετικού κανονισμού, ο οποίος θα θεσπίζει ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων.

Όπως έχει διαρρεύσει από κύκλους προσκείμενους στον πρόεδρο της Κομισιόν, τελικός στόχος είναι ένας κοινός ευρωπαϊκός “κουμπαράς” για τη διασφάλιση των καταθέσεων. Τράπεζες και ταμιευτήρια στη Γερμανία απορρίπτουν την πρόταση αυτή και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τους υποστηρίζει».

Στη συνέχεια η FAZ επισημαίνει ότι «με μία κοινή εγγύηση θα είχαμε κοινοτικοποίηση των ρίσκων όλων των τραπεζών. Σε τελική ανάλυση αυτό θα σήμαινε ότι οι Γερμανοί καταθέτες θα ήταν υπέγγυοι για τις ελληνικές τράπεζες. Έτσι θα εξασθενούσε η εμπιστοσύνη προς τα γερμανικά τραπεζικά ιδρύματα».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου