Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ... ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ

 

Στην Μάλτα διεξάγεται η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία, πληροφορίες αναφέρουν, πως αποφασίστηκε η δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού ταμείου 3 δις ευρώ με σκοπό την στήριξη της Τουρκίας για το ζήτημα του μεταναστευτικού.

Οι ίδιες πληροφορίες από τα διεθνή πρακτορεία, συμπληρώνουν πως η Ελλάδα, καλείται να καταβάλει το εξωφρενικό, για τα σημερινά δεδομένα, ποσό των 32 εκατ. ευρώ στο εν λόγω ταμείο. Την πρόταση αυτή φαίνεται πως στηρίζουν τόσο η Άνγκελα Μέρκελ, όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι ηγέτες ενώ παράλληλα η Τουρκία από την μεριά της, προτείνει να διεξαχθεί Σύνοδος Κορυφής στις 22 Νοεμβρίου, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Ρ.Τ Ερντογάν.

Οι «Financial Times», δημοσίευσαν ένα προσχέδιο εγγράφου στο οποίο αναφέρεται πως:  "η Ελλάδα, που πλήττεται όσο καμία άλλη χώρα από την προσφυγική κρίση, ίσως κληθεί να καταβάλει το στο ειδικό ταμείο για την Τουρκία 31,1 εκατομμύρια ευρώ, αλλά υπάρχει και η πιθανότητα η χώρα μας να εξαιρεθεί λόγω του μεγάλου βάρους που ήδη σηκώνει". Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου