Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

«ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Σε απίστευτο φιάσκο κατέληξαν οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το on line σύστημα δεν λειτούργησε ποτέ, με αποτέλεσμα να μην ανοίξουν ούτε στιγμή οι κάλπες σε κανένα από τα 833 εκλογικά κέντρα.

Έτσι, λίγο πριν τις 10:30 η ΚΕΦΕ της ΝΔ αποφάσισε την αναβολή της ψηφοφορίας που έπρεπε κανονικά να ξεκινήσει στις 07:00.

Δεν ήταν τεχνικά έτοιμοι για την εκλογική διαδικασία

Τα προβλήματα είχαν παρατηρηθεί από το Σάββατο όταν σύμφωνα με πληροφορίες για πολλούς από τους φορητούς υπολογιστές (laptop) που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στη σημερινή διαδικασία δεν υπήρχαν φορτιστές, ενώ δεν είχε περαστεί το λειτουργικό σύστημα στις ταμπλέτες.

Μέχρι την Κυριακή το πρωί πάλευε η εταιρεία η οποία έχει αναλάβει το έργο της μηχανοργάνωσης, για να λειτουργήσει το on line σύστημα αλλά μάταια.

Οι πληροφορίες θέλουν κάποιους να ζήτησαν να ξεκινήσει η διαδικασία χειρόγραφα, κάτι που όμως αρνήθηκε η νομική υπηρεσία της ΝΔ.

Απίστευτη ταλαιπωρία και εκνευρισμός για πολίτες και μέλη της ΝΔ

Ο κόσμος πήγαινε από τις 07:00 στα εκλογικά κέντρα και έφευγε φανερά εκνευρισμένος αλλά και απογοητευμένος, καθώς δεν μπορούσε να ψηφίσει. Στο ίδιο κλίμα και οι τέσσερις υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος.  Νωρίτερα, αναβολή των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ είχε ζητήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος μάλιστα απειλούσε να αποσύρει την υποψηφιότητα του σε περίπτωση που το αίτημα του δεν γινόταν δεκτό.

Ο ίδιος άφησε και αιχμές για άλλα μέλη του κόμματος, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι βλέπουν εμφύλιο στη Νέα Δημοκρατία μετά το φιάσκο των εκλογών.
Επιπλέον, την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, την ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας από τη Μαριέττα Γιαννάκου και την αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φανερά εκνευρισμένος και ο Άδωνις Γεωργιάδης για το ρεζιλίκι. «Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους. Υπάρχουν υπεύθυνοι, πρέπει να παραιτηθούν. Ασφαλώς ο κ. Παπαμιμίκος έχει ευθύνη και ο πρόεδρος της ΝΔ οφείλει να μας πει τι μέτρα έλαβε για να εγγυηθεί τη διαδικασία», τόνισε χαρακτηριστικά από το Περιστέρι, ενώ ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν χωρίς λόγο.

Για «αδιανόητα πράγματα που συνέβησαν και προσβάλουν τον κόσμο της παράταξης» έκανε λόγο σε δήλωσή του ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζητώντας την παραίτηση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

Εκτός από την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη και τον ορισμό νέου μεταβατικού προέδρου που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία σύμφωνα με το καταστασικό, ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε και την παραίτηση της ΚΕΦΕ και όλων των μελών της καθώς και συνάντηση στις 7 το απόγευμα των τεσσάρων υποψηφίων «για να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα».

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ και η ευθύνη της εταιρείας

Με μία σύντομη ανακοίνωση η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ ρίχνει το φταίξιμο για το μπάχαλο στην εταιρεία που ανέλαβε τη μηχανογράφηση της διαδικασίας. Η ΚΕΦΕ ανακοινώνει την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, χωρίς ωστόσο να ορίζει νέα ημερομηνία.

Ειδικότερα: «Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου